Zwitsers geweld teveel voor Klimaatgroep°Stars. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Zwitsers geweld teveel voor Klimaatgroep°Stars.

Klimaatgroep°Stars heeft zaterdag 2 oktober met 5-2 verloren bij TTV Maashorst. In het NoordBrabantse Uden maakte Casper Strindberg zijn debuut en wisten de Groningers twee wedstrijdpunten binnen te slepen. Op de ranglijst van de Eredivisie Heren staat de ploeg uit Middelstum na drie wedstrijden op de vierde plek.Pim van Schaik begon in het openingsduel met een 3-0 nederlaag tegen de Zwitser Mauro Schärrer. Vervolgens wist de Zweedse debutant Casper Strindberg een zwaarbevochten 3-2 uit het vuur te slepen tegen Jochem de Hoop. Colin Rengers moest in het eerste blok zijn meerdere erkennen in de andere Zwitserse speler van Maashorst, Elias Hardmeier. Een Zwitsers-Zweeds onderonsje werd vervolgens een superspannende tweestrijd tussen Schärrer en Strindberg, waarin een vijfsetter uiteindelijk in het voordeel eindigde van de thuisspelende Zwitser: 12-10. Pim van Schaik moest het vervolgens afleggen tegen de sterk spelende Hardmeier: 3-0. De laatste enkelpartij werd een 3-0 zege van Colin Rengers op Jochem de Hoop.

Vierde
In het dubbelspel was een 13-11 in de eerste set de opmaat naar een 3-0 zege van het Zwitserse duo Schärrer/Hardmeier op het koppel Strindberg/Rengers van de ploeg uit Middelstum. Met de twee wedstrijdpunten bracht Klimaatgroep°Stars het puntentotaal op 9 uit drie wedstrijden. Daarmee staat de ploeg op de vierde plek van de ranglijst. Er zijn in het najaar nog vier wedstrijden te gaan. Shuohan Men was in Uden niet van de partij en dat had een erg positieve reden. Zij maakte namelijk haar debuut in het Nederlandse damesteam op het EK voor landenteams. Men had met twee zeges in het duel met Turkije een groot aandeel in de 3-2 overwinning. De Franse vrouwen waren vervolgens een maatje te groot.

Inzet
Teammanager Jan Tammenga was na afloop van de nederlaag tevreden over het debuut van Strindberg in zijn team: “Casper heeft een enorme inzet getoond, maar moest toch zijn meerdere erkennen in één van de sterke Zwitserse spelers. Shuohan Men heeft sinds 2020 de Nederlandse nationaliteit en kon afgelopen week haar opwachting maken bij Oranje. Voor haar was het een zeer geslaagd debuut voor Nederland. Zelfs in de wedstrijd tegen de sterke Franse dames pakte ze nog een gam en zat er nog een game in.”

Komende zaterdag, 9 oktober, speelt Klimaatgroep°Stars een thuiswedstrijd tegen Combilo TOGB. De wedstrijd begint om 16.00 uur. De toegang aan de Coendersweg in Middelstum is zoals altijd gratis. Er zal ook weer een live-stream zijn van deze tweede thuisontmoeting van 2021/2022.

Bron: Klimaatgroep°Stars (3 oktober 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud