WEvent Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

WEvent Middelstum

Op woensdag 25 mei organiseren Kindcentrum WIJland, basisschool Klim-op en het Hogeland College een event in en om Kindcentrum WIJland in Middelstum. De eerste editie van WEvent, zoals het evenement heet, zal om 14.00u door wethouder Menninga feestelijk geopend worden. Het programma duurt tot 19.00u.Wat is er te doen?
Tijdens WEvent kunnen jong en oud tegen een kleine vergoeding workshops volgen. Zo zijn er workshops fotografie, schilderen en djembé. Naast de workshops staat er een springkussen, is er een mogelijkheid tot lasergamen, kun je relaxen in de Relaxerette of kun je genieten van een Afrikaanse band. Ook kun je terecht in het restaurant van de kinderen, hier zijn heel veel lekkere hapjes te krijgen.

Samenwerken en ondernemerschap
Door het organiseren van een event binnen het Kindcentrum WIJland leren kinderen onder andere samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en initiatief nemen. Het bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel, kinderen doen financiële kennis op, ze brengen theorie in praktijk en ervaren wat ondernemerschap inhoudt. Door de organisatie breder te trekken, komen de kinderen in aanraking met het Voortgezet Onderwijs en het bedrijfsleven. Op deze wijze wordt hun horizon verbreed. Binnen het krimpgebied in de regio beseffen we dat samenwerking belangrijk is!

Het goede doel
De opbrengst van WEvent gaat naar de verdere bouw van de Anna Hinkema school in Kafountine (Senegal). In 2019 is het oude meubilair van De Wilster aan de school in Kafountine geschonken. Twee leerkrachten zijn er in dat jaar op bezoek geweest en dit jaar is de directrice afgereisd naar Senegal. Zij vertelden het verhaal van de kinderen die niet naar school gaan, omdat ouders het niet kunnen betalen. Het mag duidelijk zijn dat onderwijs daar heel anders (ver)loopt en om daar verbetering in te brengen en om bij te dragen aan beter onderwijs, is het idee opgevat om tenminste één kind, Edwige Viviane Sagna, de mogelijkheid te bieden om naar school te gaan. Het geld dat overblijft gaat naar de school in Kafountine voor bouw- en schoolmaterialen.

Voor meer informatie over WEvent verwijzen wij jullie graag naar de website, die speciaal hiervoor gelanceerd is: www.WEventmiddelstum.nl

Bron: WEvent-commissie (19 mei 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud