Vrijwilligers seizoen begraafplaats iets beïnvloed door Corona. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Vrijwilligers seizoen begraafplaats iets beïnvloed door Corona.

Het afgelopen seizoen van de vrijwilligers op de begraafplaats was dit seizoen van een kortere duur door de corona pandemie. In het voorjaar is er door een paar vrijwilligers het groen nog aangepakt, er moest hier en daar gesnoeid worden en het grind in de graven werd ontdaan van het onkruid.
De overheidsregels betreffende de corona waren halverwege juni wat makkelijker te handhaven door de massale vaccinatie en dit bracht wat meer vrijwilligers op de been. Voordat men goed los kon gaan kwam sponsor Wiersum langs en bracht de vrijwilligers het benodigde grind en zand zodat ze weer voldoende beton en specie konden maken. Van sommige graven werd de oude vloer verwijderd en werd er een nieuwe dikkere vloer aangebracht en daarop de hardstenen randen weer vast gezet.

Ook dit seizoen zijn er weer vele graven rechtgezet en van een aantal graven werden de kopstukken weer vastgezet. De schilders hebben veel graven, dit seizoen meer dan 50, opnieuw beletterd zodat deze allemaal weer duidelijk leesbaar zijn. Het familiegraf van Biewenga is dit seizoen voorzien van een geheel nieuw hekwerk, ook deze is door de vrijwilligers gemaakt, en dit is dan ook weer een lust voor het oog om naar te kijken.

De laatste dag van het seizoen hebben de vrijwilligers het groen winterklaar gemaakt en kon men het seizoen onder het genot van koffie met koek weer afsluiten. Ook nu werd er weer gezegd: tot volgend jaar.

Bron & foto's: Historische Vereniging Middelstum (23 oktober 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud