Van Graan naar Brood - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Van Graan naar Brood

Al eeuwen lang zijn molenaars en bakkers nauw met elkaar verbonden. Afgelopen zaterdag reisden naar schatting zo'n 300 bezoekers met ons mee door de tijd tijdens het evenement "Van Graan naar Brood". Het was een prachtige dag!

Bij Molen de Hoop troffen de bezoekers bij binnenkomst een kleinschalige streekmarkt met mooie molenbakmixen en producten van Bakkerij Henk Post, de Noordelijke Imkerij, Fruitteeltbedrijf Oudebosch, Schapenvel.nl en IpseDesign. Men genoot van een kopje koffie of thee met heerlijke baksels van Kletsen bij Domien. Op de bovenste zolders (verdiepingen) van de molen deelden de molengidsen en molenaars naar hartelust hun kennis over Molen de Hoop. En meerdere keren verspreid over de dag, verzorgde band MagWel prachtige Groningse optredens. Tenmidden van alle enthousiaste bezoekers bracht ook wethouder Pier Prins een bezoek aan onze dorpsmolen.
Onder leiding van de Historische Vereniging genoten zo'n 40 bezoekers van een (speciaal ontwikkelde) wandeling door Middelstum over de geschiedenis van de bakkerijen in het dorp. Vanwege de enorme belangstelling zette de Historische Vereniging een extra gids in. De wandeling eindigde bij Molen de Hoop en is zeer goed ontvangen en daarmee zeker voor herhaling vatbaar.

Bakkerij Mendels verwelkomde gedurende de dag een groot aantal bezoekers. De koekjes- en tostimachines draaiden overuren. Er werd volop genoten van koffie, thee en lekkernijen. En het bakkerijmuseum werd druk bezocht. In de middag genoten bezoekers bovendien van de verhalen van verhalenverteller Herman Kruize.

Er zijn ook videobeelden gemaakt van deze dag welke u HIER kunt bekijken.

Wij willen alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun komst namens de gehele organisatie. Het was een prachtige dag!

Bron: Molen de Hoop (30 januari 2024) foto's Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud