Twee rode kaarten breekpunt in wedstrijd FC LEO - Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Twee rode kaarten breekpunt in wedstrijd FC LEO - Middelstum

Twee rode kaarten een kwartier voor de rust gooide de wedstrijd tussen FC LEO en Middelstum gistermiddag volledig op zijn kop. Tot op dat moment hadden beide ploegen nog maar weinig weten te creëren voor beide doelen. Na een overtreding waarbij Nordin Luit en Abienezer Araya waren betrokken sloeg bij beide spelers de stoppen volledig door. Voor scheidsrechter van der Werf zat er niets anders op om beide spelers van het veld te sturen. Het zou de ommekeer in de wedstrijd betekenen die voor Middelstum gunstig uitpakte.
Middelstum wou uiteraard in de wedstrijd in Leens de beide nederlagen die men in de voorgaande twee weken opliep tegen Poolster en OKVC rechtzetten. Het begin was van beide ploegen erg moeizaam. Middelstum wilde het voetballend oplossen maar het ontbrak vaak aan de juiste oplossing in het veld. De gastheren uit Leens hielden het vooral bij lange ballen van achteruit om zo gevaar te kunnen stichten voor het doel bij Middelstum.

Zoals al eerder aangegeven was er totaal niets aan de hand en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Bij een duel op het middenveld ging het in de 29e minuut helemaal mis toen Abienerzer Araya en Nordin Luit het met elkaar aan de stok kregen. Er werd geduwd en geslagen voor de leidsman het sein om beide spelers terecht naar de kleedkamer te sturen. Vanaf dat moment was Middelstum heer en meester op het Leenster sportpark. Nog geen 3 minuten na de veldverwijzing scoorde Allert Moeken met een mooi afstandsschot de 0-1 tegen de touwen voor Middelstum. Vlak voor de theepauze kreeg Middelstum volgens velen een cadeautje van de leidsman. Dennis Verkerk wilde in de 16 aanleggen voor een schot toen hij licht geraakt werd door één van de verdedigers van LEO, de leidsman was van mening dat hij hiervoor een penalty moest toekennen. Vanaf elfmeter schoot Mateo Milkovic beheerst de 0-2 voor Middelstum binnen. Met deze stand werd er tevens gerust.

Na de theepauze ging Middelstum vrolijk verder waar het voor de rust in het laatste kwartier was geëindigd. Met de ruimte die door de 10 tegen 10 op het veld was onstaan kon Middelstum makkelijker de weg naar het vijandelijk doel vinden. Thuisploeg FC LEO moest alle zeilen bijzetten om niet tegen een monsternederlaag aan te lopen. Via Aijlot Douma 0-3, Max Oldenhof 0-4 en Twan Heemstra liep Middelstum uiteindelijk weg naar 0-5. Een dik verdiende overwinning derhalve na 90 minuten voor Middelstum.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen Rood Zwart Baflo. De wedstrijd op het sportpark aan de Coendersweg begint om 14.30 uur.

FC LEO - Middelstum 0-5 (0-2): 0-1 Moeken (32); 0-2 Milkovic (42); 0-3 Douma (69); 0-4 Oldenhof (71); 0-5 Heemstra (73)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (17 april 2022) foto's Jaap van der Laan