Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Titelstrijd pas op laatste speeldag beslist

Onder het toeziend oog van enkele honderden toeschouwers is gistermiddag op het Sportpark in Middelstum de wedstrijd tussen Middelstum en DVC Appingedam geëindigd in 2-2. Daardoor wordt pas op de laatste speeldag van deze competitie duidelijk wie zich mag kronen als kampioen in de 4e klasse E.

Dat er veel belangstelling was voor deze wedstrijd was niet zo vreemd. Veel media en toeschouwers kwamen af om te zien hoe de nummer 1 DVC Appingedam het er tegen nummer 2 Middelstum van af zou brengen. Dat er toch wel iets van druk op beide ploegen stond werd gaandeweg de wedstrijd dan ook wel duidelijk. De start van deze ontmoeting was veelbelovend, want al in de 2e minuut kwamen de bezoekers uit Appingedam aan de leiding. Uit een voorzet van Diyar Kaya tikte Joost Blokzijl bij de 2e paal de bal binnen 0-1. Amper 5 minuten later kwam thuisploeg Middelstum alweer langszij. Nadat uit een corner Twan Heemstra binnen de 16 over de knie ging bij Romano Kisman wees de leidsman van deze middag resoluut naar de stip. Vanaf 11 meter schoot Heemstra de bal achter doelman Kiewit tegen de touwen 1-1. Na de gelijkmaker werden beide ploegen iets voorzichtiger in hun spel en moest het aan beide zijden vaak komen van de lange bal. Het spel werd er hierdoor niet mooier op waardoor er maar weinig hoogtepunten voor de theepauze vielen te noteren.
Ook na de doelwisseling kwam de wedstrijd niet echt op gang. De bezoekers hadden wel meer balbezit maar deden er veel te weinig mee. Middelstum bleef gevaarlijk in de omschakeling. Lange tijd zag het er naar uit dat de 1-1 stand die bij de rust al was bereikt ook de eindstand zou gaan worden tot aan de 75e minuut. Na balverlies in de opbouw bij de bezoekers uit Appingedam mocht Middelstum ingooien, dit werd snel gedaan door Rutger Schuiling die zag dat het allemaal verdedigend niet best stond bij DVC waardoor hij de bal in de voeten bij Thijs Helder kon gooien. Helder op zijn beurt soleerde de 16 binnen en verschalkte doelman Kiewiet in de verre hoek en bracht de thuisploeg een klein kwartier voor tijd op een 2-1 voorsprong.Koploper DVC moest hierna op jacht om in iedere geval weer langszij te kunnen komen om zo de titelstrijd in leven te kunnen houden. Het leek er op dat de missie niet zou gaan lukken totdat Joost Blokzijl vlak voor tijd de bal kreeg aangespeeld, hij passeerde Allert Moeken en schoof de bal in de verre hoek achter doelman Damon Medema tegen de touwen 2-2.

En zo eindigde de "kraker" tussen de nummer 1 en 2 in een remise waardoor pas op de laatste speeldag de kampioen van 4E bekend zal gaan worden. In de laatste wedstrijd speelt koploper DVC thuis tegen Corenos, Middelstum gaat op bezoek in Uithuizermeeden waar men De Heracliden als tegenstander heeft. Hoe het ook af gaat lopen deze competitie zal bij velen in het geheugen blijven staan als één van de spannendste van de laatste jaren.

Middelstum - DVC Appingedam 2-2 (1-1): 0-1 Blokzijl (2); 1-1 Heemstra (7); 2-1 Helder (75); 2-2 Blokzijl (85)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 mei 2024) foto's Jaap van der Laan