Titelkansen Middelstum aanzienlijk geslonken na verlies tegen DVC Appingedam - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Titelkansen Middelstum aanzienlijk geslonken na verlies tegen DVC Appingedam

Middelstum heeft in de afgelopen twee wedstrijden haar titelkansen aanzienlijk zien slinken. Doordeweeks speelde de ploeg van Jelmer Meinardi gelijk in Roden tegen ONR (1-1) daar kwam gistermiddag nog eens een onnodige 1-0 nederlaag tegen DVC Appingedam bij. Vijf verliespunten in twee wedstrijden lijkt op het einde van de competitie net iets te veel te gaan worden om de achterstand op koploper vv Niekerk goed te kunnen maken. Zaterdag moet er in het thuisduel tegen Niekerk gewonnen worden om de spanning nog enigzins terug te brengen met de wetenschap dat Niekerk ook nog tegen nummer 3 ONR moet aantreden.

Middelstum mocht gistermiddag aantreden op het Burgemeester Welleman Sportpark van Appingedam tegen DVC. De gastheren deden het de laatste weken zeer goed waardoor men uitzicht heeft op de 2e periode. Middelstum wist vooraf dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Thuis won men wel van DVC al ging dat moeizaam met 1-0 destijds. In het eerste bedrijf ging de wedstrijd tussen beide ploegen gelijk op. Middelstum kreeg in de eerste helft wel de betere kansen (kopbal Peter van Dam, schot van Mateo Milkovic beide net naast het doel) thuisploeg DVC stelde er maar weinig tegen over.

Na de theepauze hetzelfde wedstrijdbeeld waarin beide teams maar voor weinig gevaar zorgden voor beide doelen. Het wedstrijdbeeld leek derhalve zo te verlopen dat het een typische 0-0 wedstrijd zou gaan worden. Maar helaas kwam dit voor het bezoekende Middelstum niet uit. In de 60e minuut kwam DVC onverwachts op voorsprong. Een knal vanaf een meter of 30 van het doel van doelman Medema leek houdbaar maar sneerde onder de handen van de middelstum doelman door tegen de touwen 1-0. Middelstum probeerde in het laatste halfuur de wedstrijd te laten kantelen maar thuisploeg DVC gaf geen krimp en sleepte de overwinning gevierd als een extraatje graag binnen.

Komende zaterdag komt koploper Niekerk op bezoek in Middelstum. De thuisploeg zal deze wedstrijd in ieder geval moeten winnen om de spanning nog enigzins terug te brengen in de competitie. De aftrap is om 14.30 uur publieke steun is van harte welkom op het sportpark aan de Coendersweg.

DVC - Middelstum 1-0(0-0): 1-0 Herder (60) bijzonderheden: Rode kaart Eissens (DVC) na 2x geel (90)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (15 mei 2022) foto's Jaap van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud