Tien keer goud voor Bushido op jubileumtoernooi - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Tien keer goud voor Bushido op jubileumtoernooi

Tien keer goud, tien keer zilver. Dat was de oogst voor judovereniging Bushido op het eigen jubileumtoernooi afgelopen zaterdag in de Hippolytushal in Middelstum.Meer dan 60 judoka’s van verschillende verenigingen deden mee aan het judotoernooi ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Bushido. In 10 van de 15 poules was er een winnaar van de organiserende vereniging. Goud was er bijvoorbeeld voor de Bushido-judoka’s Abel Bugel, Bram Severs, Jorrit Vis, Guido Geertsma, Jonah Sirks, Max Robbe, Crijn Wulp, Eise Reinders en Noa van Dijken.

Extra trainingsavond
Bushido-trainer Deflyn Bakker was erg tevreden over de resultaten van zijn judoka’s. “Met tien keer goud en tien keer zilver ben ik heel blij. We zijn met Bushido nog niet zo lang geleden begonnen met een extra trainingsavond, op de maandag. Dat is een avond waarop we extra fanatiek trainen voor wedstrijden. En we zien dat Bushido met deze extra wedstrijdtraining meer prijzen op meer toernooien pakt. Dat is mooi om te zien.”

Traditiegetrouw werden er op het Bushido-toernooi ook prijzen uitgereikt voor de mooiste ippon. Dat is wanneer een judoka de wedstrijd wint als hij of zij met een perfecte techniek de tegenstander op de rug werpt. De prijzen voor de mooiste ippon gingen naar Noa van Dijken van Bushido Middelstum en Marith Bijma van Bushido Winsum.

Gratis judopak
Om geïnteresseerden kennis te laten maken met judo heeft Bushido een speciale jubileumactie. Nieuwe judoka’s mogen een kwartaal lang gratis trainen. Als ze daarna lid worden, krijgen ze van de vereniging hun judopak gratis.

Bekijk het FOTOVERSLAG van zaterdag 22 juni van dit toernooi.

Bron: Judovereniging Bushido (25 juni 2019) foto's Jaap van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud