Schaatsen op ijsbaan Middelstum! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Schaatsen op ijsbaan Middelstum!

Dinsdagavond was het bestuur van IJsvereniging IJsbaan Middelstum aanwezig op het ijs van de ijsbaan aan de Korenlaan te Middelstum. Geconstateerd werd dat het ijs op sommige plekken nog onvoldoende dik was om de baan woensdag open te stellen voor schaatsers. De weersvoorspellingen wijzen erop dat er vanaf donderdag of vrijdag waarschijnlijk geschaatst kan worden op de ijsbaan.Als de ijsbaan daadwerkelijk open gaat zal hierover gecommuniceerd worden via de gebruikelijke media. De openingstijd is dagelijks van 14.00 uur tot 20.00 uur. Door de overheid en de KNSB zijn in verband met corona regels opgesteld om een ijsbaan te mogen openen. Hieronder een opsomming zoals IJsvereniging IJsbaan Middelstum de regels zal gaan toepassen.

1. De ijsbaan zal UITSLUITEND OPEN zijn VOOR LEDEN. Ben je nog geen lid en wil je gaan schaatsen op de ijsbaan meld je dan aan via het emailadres info@ijsbaanmiddelstum.nl (naam en adres gegevens + aantal personen doorgeven) en maak op datzelfde moment  € 10,00 (gezinslidmaatschap inclusief kinderen t/m 18 jaar) of € 7,00 (individuele leden vanaf 19 jaar) over op rekeningnummer NL76RABO0342253972 t.n.v. De ijsbaan te Middelstum. Je bent pas lid van de ijsbaan als het lidmaatschapsgeld op de rekening van de ijsbaan staat. Dus vanaf dat moment kun je schaatsen op de ijsbaan.

2. Vanwege corona worden bij de ingang geen kaartjes verkocht en je kunt je daar ook niet als lid aanmelden. Betalen is niet mogelijk. Aangezien alleen leden toegang hebben tot de ijsbaan is dit ook niet nodig.

3. Schaatsers van 18 jaar en ouder dienen minimaal 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
 
4. Er is een coronacoördinator aanwezig tijdens openingstijden. Samen met de andere vrijwilligers van de ijsbaan zal hij/zij toezien op naleving van de regels. Aanwijzingen van de coronacoördinator en andere vrijwilligers van de ijsbaan dienen te worden opgevolgd. De coronacoördinator en vrijwilligers herken je door de felgekleurde hesjes die zij dragen.

5. Het ijsbaangebouw is gesloten. Er kunnen dan ook geen consumpties worden gekocht en het is niet mogelijk om je schaatsen in het gebouw onder te binden. Ook de toiletten zijn niet te gebruiken.
 
6. Ingang en uitgang zijn gescheiden. De ingang is op de gebruikelijke plaats bij het ijsbaan-gebouw. De uitgang is links aan de ijsbaanzijde van het ijsbaangebouw. Hier is een hek vanwaar je naar de Menthedaweg kunt lopen. Ingang en uitgang worden duidelijk aangegeven. Houd bij de ingang 1,5 meter afstand van elkaar. Ook toeschouwers. Bij de ingang staat een vrijwilliger. Aanwijzingen dienen te worden opgevolgd.
 
7. Als er teveel schaatsers op het ijs dreigen te komen zal de coronacoördinator samen met de vrijwilligers erop toezien dat er niet meer schaatsers het ijs betreden.

8. De rode bankjes voor het ijsbaangebouw en de banken op het ijs worden gemarkeerd met linten om de 1,5 meter afstand van elkaar te waarborgen. Houd je aan deze markeringen.

9. Per kind mag maximaal één volwassene mee het ijs op om het kind te begeleiden bij het schaatsen. Verder is het voor toeschouwers niet toegestaan het ijs te betreden.

10. Toeschouwers wordt verzocht de schaatsers zoveel mogelijk de ruimte te geven coronaproof het ijs te bereiken en verlaten. Toeschouwers wordt daarom gevraagd zoveel mogelijk de strook grond langs de ijsbaan aan de Korenlaan zijde te gebruiken.
 
Het bestuur van IJsvereniging IJsbaan Middelstum zal alles in het werk stellen om ondanks de corona van het ijs op de ijsbaan te genieten. Ze vertrouwt erop dat de schaatsers zich aan de regels houden.

Bron: IJsvereniging IJsbaan Middelstum (10 februari 2021) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud