Save the date voor het Event-Kindentrum WIJland - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Save the date voor het Event-Kindentrum WIJland

Woensdag 25 mei van 14.00-19.00 uur. Alle partners in het Kindcentrum WIJland, de Klim-op en het Hogeland College werken mee aan het organiseren van het evenement op 25 mei van 14.00-19.00 uur. Het wordt vanuit de werkgroep Ondernemerschap, Kansrijke Groningers georganiseerd.

Wat is het,
Een goed georganiseerd festival, waarbij we gebruik kunnen maken van elkaars kracht. De kinderen worden actief betrokken bij het organiseren van de activiteiten, deze variëren van een grote markt op het plein waar je iets kunt kopen, workshops, een open podium, eettentjes en nog veel meer. Door het organiseren van een Event binnen het Kindcentrum WIJland leren kinderen samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken, initiatief nemen. Het bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel, kinderen doen financiële kennis op, ze brengen theorie in praktijk en ervaren wat ondernemerschap inhoudt. Door de organisatie breder te trekken komen de kinderen in aanraking met het VO en het bedrijfsleven. Op deze wijze wordt hun horizon verbreed. Binnen het krimpgebied in de regio beseffen we dat samenwerking belangrijk is.


 
Het doel,
De opbrengst zetten we in voor de financiële ondersteuning van een meisje in Senegal, en een bijdrage voor de verdere bouw van de Anna Hinkema school in Kafoutine (Senegal). In 2019 is het meubilair van de Wilster aan de school in Kafoutine geschonken. Twee leerkrachten zijn er in dat jaar op bezoek geweest. Ze vertelden het verhaal van de kinderen die niet naar school gaan omdat ouders het niet kunnen betalen. Zo hebben we het idee opgevat om tenminste één kind de mogelijkheid te bieden om naar school te gaan.

Ook jij kunt een kraampje huren op het festival, misschien wil je iets verkopen of informatie delen.
De kosten zijn € 29,50 per kraampje.
Aanmelden kan via de mail: jordantimmermans@marenland.org

Bron & foto's: Kindcentrum WIJland (9 maart 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud