Samenwerking binnen jeugdzorg in Stedum en omstreken - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Samenwerking binnen jeugdzorg in Stedum en omstreken

'Zorgbuurderij De Heemen', 'Aandacht voor groei', en 'Arxplore', slaan de handen in één binnen de jeugdzorg! De lange wachttijden in de jeugdzorg brachten de partijen bijéén. De partijen hebben gemeen dat er veelal ervaringsgericht wordt gewerkt. Niet praten, maar vooral leren door te doen!Zo is het mogelijk dat het kind of de jongere een behandeling (integratieve jeugdtherapie en psychomotorische therapie) kan volgen, en kan hij of zij op Zorgbuurderij de Heemen terecht om gericht te oefenen met de hulpvraag. De begeleiding is individueel en zo mogelijk groepsgericht. De samenwerking zal worden gezocht met het netwerk van de jongere, gemeenten, scholen en andere betrokken partijen.

Kinderen of jongeren die in aanmerking komen zijn kinderen die vaak overvraagd zijn of worden binnen de maatschappij en vastlopen. Hier bij kan men denken aan sociale,- emotionele-, of gedragsproblemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de aanbieders. Deze samenwerking maakt deel uit van Zorgkracht 12.

In mei bestaat Zorgbuurderij de Heemen 10 jaar! In het kader van dit jubileum wordt er op donderdag en vrijdagmiddag 12 en 13 mei tussen 15.00 en 18.00 feest gevierd op Zorgbuurderij De Heemen. Er worden workshops, activiteiten en een rondleiding georganiseerd voor (ex) deelHeemers, verwijzers, scholen en andere geïnteresseerden. Hier wordt onder andere informatie gegeven over affect regulerende vaktherapie binnen PMT, integratieve jeugdtherapie, sociale vaardigheidstraining met paarden en dierinterventies. Door middel van de workshops kan men zelf ervaren en kennismaken met de werkwijzen.

Bron & foto: Zorgbuurderij de Heemen (15 april 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud