Ruime overwinning voor Middelstum bij SC Stadspark - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Ruime overwinning voor Middelstum bij SC Stadspark

Na de knappe zege twee weken geleden tegen Holwierde (4-5) wist Middelstum ook vanmiddag in Groningen opnieuw 3 punten mee huiswaarts te nemen. De equipe van Jelmer Meinardi won met 6-1 al zag het daar bij rust nog niet naar uit (0-0).
Middelstum wist de thuiswedstrijd maar liefst met 9-1 te winnen van hekkensluiter SC Stadspark. Maar de Stadjers kwamen na de winterstop vaak verrassend voor de dag en speelden 2 keer gelijk en wonnen op eigen veld in februari nog van De Heracliden met 1-0. Middelstum speelde in het eerste bedrijf veel kansen bijeen maar was in de afwerking vaak slordig waardoor men met een brilstand de rust in ging.

Snelle treffer
Na de theepauze sloeg de ploeg in het blauw al rap toe. Na 2 minuten in het tweede bedrijf opende Aijolt Douma de score voor Middelstum 0-1. Daarna liep het spel, wat voor rust soms slecht was,  veel beter voor de ploeg van Jelmer Meinardi. De 0-2 volgde al vrij snel na de openingstreffer. Nu was het Gijs van Aller die na een mooie actie vanaf randje 16 de doelman van Stadspark opnieuw kansloos liet op zijn schot 0-2. Na driekwart wedstrijd stond de teller door doelpunten van Twan Heemstra en Aijolt Douma al op 4. Toch kreeg de thuisploeg nog zijn ere treffer door een afstandschot zeilde de bal achter Emiel Douma tegen de touwen en was het zomaar 1-4. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd scoorde Middelstum nog twee keer. Eerst was het Xander Anema die met een prachtig afstandsschot de 1-5 liet aanteken. Vlak voor tijd mocht Middelstum wegens een handsbal in de 16 nog een penalty nemen. Peter van Dam wist nadat de strafschop in eerste instantie nog werd gestopt in de rebound de 1-6 te scoren. Middelstum had gezien de kansen (4x het aluminium) die het vandaag kreeg zomaar weer met dubbele cijfers kunnen winnen. Door de winst staat de ploeg van Meinardi opnieuw bovenaan in de tweede periode, en heeft het nog volop kans om de nacompetitie te gaan halen.

Komende zaterdag is Middelstum vrij, een week later (22 april) komt VVK uit Groningen op bezoek op het sportpark aan de Coendersweg.

SC Stadspark - VV Middelstum 1-6 (0-0): 0-1 Douma; 0-2 van Aller; 0-3 Heemstra; 0-4 Douma; 1-4 onbekende speler; 1-5 Anema; 1-6 van Dam

Bron: Sportredactie Middelstum-info (8 april 2023) foto's Jaap van der Laan