Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Remise voor Middelstum in seizoens-ouverture

De bal rolt weer sinds lange tijd in competitieverband. Voor Middelstum begon de seizoens-ouverture in de thuiswedstrijd tegen FC LEO uit Leens met een remise. Na 90 minuten preikte er een 2-2 stand op het scorebord, een eindstand die gezien de kansenverhouding misschien wel als terecht mag worden gezien. Beide ploegen gingen slecht om met de kansen die men kreeg op wellicht meer.
Middelstum kwam het eerste kwartier strek uit de startblokken. De ploeg van Frank Konneman oogde fris en gretig en ging van meet af aan op zoek naar de openingstreffer. Na 10 minuten kwam ook de verdiende voorsprong van de thuisploeg. Peter van Dam ging goed door aan de linkerkant en schoot de bal hard onder doelman Marco Wichers tegen de touwen 1-0. In plaats van door te gaan liet de thuisploeg hierna het spel meer en meer aan de bezoekers uit Leens. Een kwartier voor rust leek Middelstum binnen een tijdsbestek van 3 minuten de wedstrijd uit handen te gaan geven. FC LEO kwam via de sluw spelende Frank Veenwijk op 1-1 en 3 minuten later op een 1-2 voorsprong. Hiervoor hadden de Leensters al een paar goede mogelijkheden gehad om langszij of op voorsprong te komen. Gelukkig herpakte de thuisploeg zich na de 1-2 achterstand en zorgde Xander Anema nog voor de theepauze dat de stand weer gelijk werd met een mooi doelpunt 2-2.

Niet scherp
Na de theepauze tapte Middelstum net als in het eerste kwartier voor de rust uit een ander vaatje. De thuisploeg creëerde kans na kans en had na rust mogelijkheden genoeg om de 3 punten in eigen huis te kunnen houden. Het scoren bleek echter niet zo gemakkelijk te zijn voor de mannen van Konneman. Met iets meer rust in het spel was de ploeg waarschijnlijk een stuk verder gekomen, maar dat is natuurlijk allemaal achteraf. Na 90 minuten moesten bij teams tevreden zijn met de puntendeling wat gezien de wedstrijd ook wel terecht was.

Komende zaterdag speelt Middelstum de uitwedstrijd tegen De Heracliden in Uithuizermeeden. Een week later komt Poolster uit Spijk op bezoek in Middelstum.

Middelstum - FC LEO 2-2 (2-2): 1-0 van Dam (10); 1-1 Veenwijk (28); 1-2 Veenwijk (31); 2-2 Anema (39)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 september 2020) foto's Jaap van der Laan