PROGRAMMA 4 MEI 2022 - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

PROGRAMMA 4 MEI 2022

Dit jaar beginnen we met een stille tocht langs de Stolpersteinen. We starten om 19.00 uur "Herberg in de Valk" en lopen dan onder begeleiding van “Concordia” de route langs de Stolpersteinen. Bij de Stolpersteinen zullen bloemen worden gelegd door kinderen van de basisscholen. De route eindigt dan op het Concordiaplein waar aansluitend de herdenking plaats zal vinden. U bent allen van harte welkom om mee te lopen met de stille tocht!.Tussen 19.45 uur en 19.59 uur zal de kerkklok van de Hippolytuskerk luiden.
Om 19.59 uur zal door iemand van muziekvereniging “Concordia” de “Taptoe” worden geblazen.
Om 20.00 uur zullen we met elkaar 2 minuten stilte in acht nemen. Na deze 2 minuten stilte zal het Wilhelmus worden gespeeld.

Na het Wilhelmus zal de kranslegging als volgt plaatsvinden:
1. Kranslegging door een afgevaardigde van de Gemeente Eemsdelta
2. Kranslegging door kinderen van de basisscholen
3. Kranslegging door de vluchtelingen
4. Kranslegging door een delegatie van S.O.O.M.  en het 4-mei comité.

Aansluitend volgt het defilé langs het monument.
Bent u niet in de gelegenheid om naar het Concordiaplein te komen, dan kunt u de plechtigheid ook volgen via de livestream op het internet.
U kunt de livestream bekijken via www.middelstum-info.nl en via het Kerktv kanaal van de Protestantse Gemeente Middelstum.
Het 4-mei comité biedt u na afloop van de herdenking nog een kopje koffie/thee aan in “Op ’t Houkje” bij de Hoeksteenkerk.
De route van de stille tocht is als volgt: Start vanaf Herberg in de Valk, via Burchtstraat naar de Onno van Ewsumlaan, Asingalaan, Burchtstraat, Heerestraat, Schoolstraat naar het Concordiaplein.

Wat is het vlaggenprotocol op 4 mei?
Op 4 mei hangen we in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om de hele dag de vlag halfstok te hangen. De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.

Bron: S.O.O.M (2 mei 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud