Opnieuw heel veel plezier bij a Littel Fun - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Opnieuw heel veel plezier bij a Littel Fun

Alleen de ongedwongen sfeer doet je al goed.

De website van www.alittelfun.nl  begint met met onderstaand artikel:Welkom op de site van Stichting A Littel Fun! Leuk dat je geïnteresseerd in ons bent. Wij zijn een stichting die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.  Wij willen hen een week per jaar, een fijne vakantie bieden met de zorg die ze nodig hebben. Er is (bijna) geen vast programma. Onze gasten zijn in het dagelijkse leven afhankelijk van zorg, meestal op vaste tijden waar ze zelf geen of weinig invloed op hebben. In de vakantie mogen de gasten lekker zelf bepalen hoe ze hun dag willen indelen. Bijvoorbeeld  heel lang uitslapen of een ontbijtje op bed. Of elke ochtend ontbijtjes op bed. Maar ook kunnen ze zelf bepalen hoe lang ze willen douchen (en hoe vaak) of een dagje shoppen. Kortom: zelf mogen bepalen wanneer ze wat doen, even weg zijn uit de dagelijkse routine!De stichting is afhankelijk van giften.
Het is eigenlijk al een beetje een traditie geworden: Als stichting A Littel Fun weer op vakantie gaat dat gaat de redactie van Middelstum-info er steevast een avondje op bezoek. En daar is natuurlijk een hele goede reden voor. Onze zeer gewaardeerde dorpsgenoten Gerrit en Martha Littel organiseren al vele tien tallen jaren vakanties voor mensen voor wie vakantievieren niet altijd even gewoon is omdat ze door hun handicap afhankelijk zijn van andere mensen. De naam van de stichting ( A Littel Fun / een klein beetje plezier) is dan ook heel goed te verklaren. De naam van de stichting is extra mooi omdat het hele gezin Littel inclusief de kleinkinderen meedoen. Daarnaast zijn er ook nog tal van vrijwilligers actief. (13 gasten en 15 vrijwilligers). Voor iedere gast is er altijd één vrijwilliger paraat zodat er optimale aandacht is en wachten om geholpen te worden er niet bij is.

De grootste groep gasten gaat al heel erg lang mee. Heel af en toe komt er (vaak door het overlijden van een gast) een nieuwe vakantievierder bij.  Er zijn vrijwilligers bij die al tientallen jarenlang meegaan met deze bijzondere vakanties. Ze nemen daarvoor een week vakantie op om andere mensen die ook zo graag vakantie willen vieren en geweldige week te bezorgen. Ieder jaar opnieuw is het een verademing om te zien hoe ongedwongen zorgvragers en vrijwilligers met elkaar omgaan. Hier is geen afstand hier gelden geen regels en protocollen maar hier gaat het erom er SAMEN een geweldige week van te maken. Vrijwilligers voelen elkaar blindelings aan en hebben soms zelf nog meer plezier dan de gasten. Dit zijn werkelijke unieke vakanties voor gasten en vrijwilligers. “Na een week ben ik kapot, maar zo voldaan” zegt vrijwilligster Reina uit  Veendam. Ze is een oud collega van Gerrit en gaat al meer dan 13 jaar mee. Op de woensdagavond is het altijd tijd voor een feestje. Ditmaal een feestje met een wel heel erg mooi Middelstums sausje. Onze eigen DJ. Peter Zuidhof kwam belangeloos naar Lemele om muziek te draaien. En dan is het wonderlijk hoe snel de dansvloer weer volstaat. En als je in een rolstoel zit en niet dansen kunt? Geen probleem: De sterke armen van vrijwilliger Wim (werkt in het dagelijks leven bij de Hoogovens) neemt je in zijn sterke armen en danst met zijn gast de hele dansvloer rond.En natuurlijk was er weer de traditionele BBQ. Dit jaar wel een erg bijzondere want alle vlees- en bijgerechten kwamen uit een open veldkeuken die gebouwd was door twee zeer spontane jongemannen die in het dagelijks leven kok zijn. Het was verrukkelijk. Mark, één van de gasten, stond de hele avond met zijn koksmuts op de beide andere koks (Chris –Ina en Geert) te helpen. “Koken is passie, maar wat hebben deze mensen een passie voor hun gasten” zegt kok Chris-Ian  terwijl hij zijn zelf gemaakte hamburgers omdraait. Opnieuw een prachtige avond en we hoorden van gasten en vrijwilligers dat het een fantastische week was geweest.  Vrijdag is het weer tijd om afscheid te nemen. Het zijn vakanties die alleen maar mogelijk zijn dankzij de inzet van al die vrijwilligers. Maar ook dankzij al die acties die Gerrit en Martha ondernemen om deze vakanties voor de gasten ook maar enigszins betaalbaar te houden. Allee de huur van deze geheel aangepaste accommodatie en de rolstoelbussen kost al een vermogen.

Loop eens voor zijn huis langs aan de Barthold Entensweg, er staat altijd wel iets te koop waarvan de opbrengst naar de stichting gaat. Een bezoekje aan de website www.alittelfun.nl is dan ook zeer de moeite waard. En als u echt meer wilt weten over deze geweldige mooie stichting dan komen Gerrit en Mart ha graag eens langs om er meer over te vertellen met prachtige foto’s en verhalen.Wij van Middelstum-info proberen volgend jaar zeker weer even langs te komen. Al is het alleen maar om de begroeting van al die aardige en lieve gasten (en vrijwilligers natuurlijk)

Bron: Team Middelstum-info (3 mei 2019) Foto’s Jannes Klaassen genomen met zijn mobiele telefoon
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud