Opening dorpsloket Middelsoam - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Opening dorpsloket Middelsoam

Om het omkijken naar elkaar in de dorpen goed te organiseren is op 7 juli 2018 de  Dorpscoöperatie MiddelSoam opgericht. Eén van de onderdelen van de dorpscoöperatie is het dorpsloket. Vanaf 23 januari 2019 kunt u hier terecht.Stel,
•u breekt uw been en bent tijdelijk niet in staat om boodschappen te doen;
•u heeft een afspraak bij het ziekenhuis, maar er is niemand om met u mee te gaan;
•dat ene mooie schilderij heeft een plaatsje nodig in uw woonkamer, maar u vindt niemand die dit schilderij kan ophangen;
•u ontvangt een brief die u niet snapt en er wordt gevraagd het bijgevoegde formulier in te vullen en dat lukt u niet;
•de tuin moet omgespit, maar u kunt dit niet meer doen;
•u heeft (tijdelijk) een aanpassing nodig in uw huis, maar weet niet bij welke instantie u dit kunt aanvragen.

Dit zijn zo maar wat voorbeelden uit de praktijk die u kunnen overkomen. Familie, buren, vrienden zijn niet in de buurt of hebben geen tijd om u te helpen. Dan zijn er in Middelstum en omstreken veel mensen die iets voor u willen doen. Daarvoor is het dorpsloket opgericht. Met al uw vragen kunt u terecht bij het dorpsloket. Een groep enthousiaste vrijwilligers staat daar voor u klaar om uw probleem op te lossen. Wekelijks zijn zij aanwezig in het Hippolytushoes, in de voormalige praktijk van dr. Muurling. Nadat we samen duidelijk hebben welke hulp u nodig heeft, proberen wij dit zo snel mogelijk te regelen. Het kan zijn dat we dit ter plekke kunnen doen of dat wij u in contact brengen met een vrijwilliger of instantie die uw hulpvraag kan oplossen. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger door bijvoorbeeld klussen te doen of hulp te bieden aan dorpsbewoners? Ook dan kunt u bij het loket terecht.

Het dorpsloket is iedere woensdagochtend geopend van 9.00 tot 12.00 uur.
Telefonisch zijn wij te bereiken onder nummer 0595-252166. Wordt er even niet opgenomen, dan spreekt u de voicemail in en wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Uw hulpvraag kan ook worden gemeld via de website www.middelsoam.nl of via de mail dorpsloket@middelsoam.nl. Op deze wijze kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger.

Bron: dorpscoöperatie Middelsoam (22 januari 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud