Open Monumentendag vanaf het Hemonycarillon van Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Open Monumentendag vanaf het Hemonycarillon van Middelstum

Bespeling op Hemonycarillon van Middelstum door Henk Veldman op Open Monumentendag, zaterdag 10 september 2022, van 14.00 tot 15.00 uur.


 
 
Barreld Entens en Drebbeltje
 
Barreld(Barthold) Entens uit Middelstum speelde een rol in de Tachtigjarige oorlog, Fre Schreiber uit Middelstum schreef een boek “Dolle Jonker”, dat op monumentendag wordt uitgereikt, over deze held. Reden genoeg voor Henk Veldman muziek te kiezen uit de 80jarige oorlog en die betrekking heeft op deze oorlog. Oleg Morozov en Frits Kelling schreven een muziekstuk over Barreld Entens en daar begint en eindigt de beiaardier zijn bespeling mee. Ook bij de slag van Heiligerlee en de inname van Den Briel was Entens betrokken, dus ook Geuzenliederen en een speciale compositie over de Slag bij Heliligerlee van Levina Pors-Veldman op het programma. Een medley over Valeriusliederen en Gouden Hits uit de 16de/17de eeuw completeert het programma.

 
De toren van de Hippolytuskerk is, in verband met Open Torendag, net als de kerk op zaterdag 10 september 2022 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (2 september 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud