Neil Young in Middelstum, podium Ewsum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Neil Young in Middelstum, podium Ewsum

Sinds 2010 wordt er in de theeschenkerij van de borg Ewsum regelmatig muziek gemaakt. Vaak waren er muzikale optredens maar vooral de maandelijkse muzieksessies werden zeer gewaardeerd. Helaas kwam hier in het 2020 voorlopig een einde aan.In dit voorjaar is het plan ontstaan om deze muziekmiddagen weer te gaan organiseren. Met een nieuwe insteek. Door gevarieerde themas te kiezen is het, voor zowel de muzikanten als het publiek, duidelijk binnen welke stijl er gemusiceerd gaat worden. Hiermee wordt, volgens de organisatie, een bredere groep muzikanten en muziekliefhebbers, jong en oud, aangesproken. Afwisselende themas brengen dus voor elk wat wils. De muziekstijlen waar aan te denken valt zijn: country, blues en jazz, popmuziek, wereldmuziek en streektaal.

Op zondag 16 oktober is er, sinds de herstart in mei dit jaar, voor de vijfde keer een nieuwe editie van Podium Ewsum. Deze keer met Gerry Wolthof als gastartiest, ondermeer bekend om zijn veel geroemde Neil Young vertolking. Wolthof treedt sinds 2010 regelmatig op met de Neil Young Mirror Band in Nederland en Duitsland. De organisatie en muzikale begeleiding wordt verzorgd door Alex Gache en Paula Rinket. Ze nodigen alle muzikanten en zangers/zangeressen, ervaren en minder ervaren, uit om deel te nemen aan dit muziekevenement. Deze keer staat in het teken van de muziek van Crosby, Stills, Nash en Young. Maar ook liedjes van tijdgenoten van deze muzikanten zullen voorbij komen. Deelnemers wordt gevraagd zich aan te melden door een mail te sturen naar paularinket@gmail.com of te bellen met 06-46090851.

Voor het publiek is er behalve het beluisteren van de muziek ook gelegenheid om kennis te maken met de Borg Ewsum. De tuinen, boomgaard, dierenweide en de nieuwe kas zijn vrij toegankelijk. Theeschenkerij Ewsum, Oosterburen 1 Middelstum. De aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Bron & foto: Podium Ewsum (30 september 2022)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud