Nationale schoonmaak dag 2022 zaterdag 19 maart - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Nationale schoonmaak dag 2022 zaterdag 19 maart

Een zonnige stralende dag.

Voorafgaand aan de Nationale schoonmaak dag op zaterdag 19 maart heeft de schooljeugd groep 6,7 en 8 van de drie basisscholen vrijdag 18 maart de straten van Middelstum  schoon gemaakt. In groepjes ging de jeugd door het dorp gewapend met container, grijpers, vuilniszakken en een behoorlijke dosis enthousiasme om de omgeving waar we in leven aangenamer te maken. Een dikke duim en een grote pluim voor de schooljeugd, de leerkrachten en de ouders.
“Niko met z’n kliko”
Woensdag 16 maart kreeg de schooljeugd een cadeautje van St. Dorpsbelangen in de vorm van een ontzettende leuke voorstelling van Niko met z’n Kliko. Een knipoog naar het zwerfvuil. Niko liet ons steeds verbazen. Een goochelaar met niveau . Die met afval iets leuks kan doen. Bv. een verkreukeld blikje cola werd met veel fantasie een echt blikje, met een echte sluiting en ook nog gevuld met echte cola. Je zag de verbazing van de jeugd toenemen, helemaal naar voren leunend om te zien hoe dat nou kon.
 
Zaterdagmorgen  19 maart kwamen van alle kanten dorpsvrijwilligers naar het Concordiaplein om mee te helpen de sloten, grachten in en om het dorp, de vijverranden, rietkragen van het Boterdiep schoon te maken. Een aantal vrijwilligers gingen de langs de invalwegen. De  koffie/thee stond om 9.30 uur klaar op het Concordiaplein. Ook de wethouder van Eemsdelta dhr.Meindert Joostens was aanwezig. Hij bedankte iedereen en de jeugd met name voor het enthousiasme om het dorp leefbaar en mooi te houden. Als dank kreeg het DORP een mooie afvalbak met tekst. Waar de afvalbak komt te staan ??????? Wanneer u de mooie bak ziet staan, dan weet u dit is een cadeautje van Eemsdelta. Verdiend door de schooljeugd en de vrijwilligers.

Met de routes op zak ging iedereen op pad. Het mooie autootje (de Piaggio) van St. Dorpsbelangen, die ’s zomers gebruikt wordt voor water geven van de baskets, reed door het dorp om het vuil te verzamelen. Want soms zijn de zakken erg zwaar en ben je blij dat je met een lege zak verder kunt. Er werden erg veel blikjes gevonden. Misschien moet daar ook statiegeld op.

Deze schoonmaakactie is een samenwerking van st Dorpsbelangen, De Witte Dobber, De Schaats en de IJsbaanvereniging.
WEET U DAT WE DIT AL BIJNA 10 JAAR OP DEZE MANIER DOEN!!!

Om 12.00 uur stond er als vanouds snert met roggebrood klaar op het Concordiaplein
PLUSMARKT heeft broodjes, beleg en  frisdrank en fruit gesponsord.
HEEL ERG BEDANKT.
Een gezellige manier om af te sluiten.
Gemeente bedankt voor het beschikbaar stellen van de materialen.

Het resultaat van dit alles is een mooi schoon dorp.
We hebben laten zien dat we het kunnen.
Het was een dorpsgebeuren.
Alle “Supporters van Schoon” , super bedankt.

Bron: Dorpsbelangen Middelstum (20 maart 2022) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud