MS-collecteweek Maandag 27 Juni t/m Zaterdag 2 Juli - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

MS-collecteweek Maandag 27 Juni t/m Zaterdag 2 Juli

Van maandag 27 juni t/m zaterdag 2 juli 2022 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Opbrengst en onderzoek zijn hard nodig
Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het fonds initieert en financiert innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar uiteindelijke genezing van MS. Ook coacht zij mensen om de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland.

Collectant gemist?
Doneer online via www.nationaalmsfonds.nl of maak je donatie over op NL 92 INGB 000000 5057. Wil je zelf in actie komen? Maak dan een digitale collectebus aan op www.digicollect.nationaalmsfonds.nl en begin direct met online collecteren.

Bron: Peter Postma (22 juni 2022)


© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud