MS collecteweek 28 Juni t/m 3 Juli. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

MS collecteweek 28 Juni t/m 3 Juli.

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig
Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het fonds initieert en financiert innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar uiteindelijke genezing van MS. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland. Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.
 
Word collectant
Help jij mee? Het coronavirus   heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen hebben   we onze fondsenwervende evenementen moeten uitstellen of afgelasten. Hierdoor   lopen wij inkomsten mis. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en onze   strijd tegen MS moet doorgaan.
  
Word collectant en haal geld   op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur   van je tijd. En het is nog leuk ook.

Meer informatie of aanmelden:   www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Bron: Jacco Klaassen (25 juni 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud