Ga naar de inhoud

Middelstum zonder publiek onderuit tegen Poolster.

Net als op alle sportparken in Noord Groningen moest ook Middelstum zaterdagmiddag zonder haar hondstrouwe publiek haar thuiswedstrijd afwerken tegen Poolster uit Spijk. Beide ploegen stonden in de stand op gelijke hoogte, beide hadden 4 punten en een doelsaldo van plus 2.

Archieffoto Middelstum-Poolster uit 2019.

De onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen leverde de laatste jaren altijd veel spanning en strijd op. Sinds het seizoen 2014-2015 had thuisploeg Middelstum echter nooit meer in competitieverband op eigen terrein weten te winnen van de ploeg uit Spijk. Vorig seizoen zegevierden de Spieksters met maar liefst 1-5. Vooraf aan deze wedstrijd was de nederlaag van vorig seizoen een zeer pijnlijke (die nog goed in het geheugen stond bij de ploeg) en wou men uiteraard wat rechtzetten in deze wedstrijd. Middelstum had in het eerste bedrijf dan ook het betere van het spel. Met goed combinatievoetbal probeerde men de bezoekers onder druk te zetten, iets wat ook goed lukte. Toch duurde het tot vlak voor rust alvorens Middelstum op een terechte voorsprong zou komen. Gerard Bronsema tekende voor deze treffer in de 45e minuut 1-0.

Dan denk je in de tweede helft deze lijn voortzetten en dan de voorsprong proberen uit te bouwen, maar niets van dat alles zou gaan gebeuren. Middelstum ging meer met het spel van de bezoekers mee en riep daarmee het onheil over zichzelf af. Na een fout van doelman Nick Verkerk kwam Poolster langszij door een treffer van Julian Bos 1-1. Middelstum probeerde het hierna nog wel weer om op voorsprong te komen en had een paar gevaarlijke aanvallen via onder andere Peter van Dam en Mateo Milkovic. Poolster maakte goed gebruik van de mogelijkheden en counterde na 80 minuten richting het doel van Middelstum.

Jesse Smit verzilverde het buitenkansje en bracht de bezoekers 10 minuten voor tijd op voorsprong 1-2. Toen een minuut later de thuisploeg ook nog eens met een man minder kwam te staan (Dennis Verkerk kreeg rood voor natrappen) was het over en uit voor Middelstum. Poolster voetbalde de wedstrijd uit en pakte opnieuw de volle winst in Middelstum.
Komende zaterdag speelt Middelstum uit in de stad Groningen tegen SV Lycurgus een week later komt ONR uit Roden op bezoek in Middelstum.

Middelstum – Poolster 1-2 (1-0): 1-0 Bronsema (45); 1-1 Bos (65); 1-2 Smit (80) Bijzonderheden: Rode kaart voor Dennis Verkerk van Middelstum (81)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (4 oktober 2020) foto uit het archief