Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum zet ook vv Noordwolde opzij

Na een prima pot voetbal vorige week in het uitduel in Holwierde speelden de mannen van Hemmo de Wal vanmiddag thuis tegen vv Noordwolde. Gezien de historie van beide ploegen beloofde het een spannende ontmoeting te gaan worden op het sportpark in Middelstum. Na 12 jaar stond deze ”derby” in competitieverband weer op het programma.

Thuisploeg Middelstum begon sterk aan de wedstrijd en zette de bezoekers gelijk in de beginfase al onder druk. Echt grote kansen vielen er in het eerste kwart van de wedstrijd nog niet te noteren voor het sterker Middelstum. In de 31e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong door een treffer van Twan Heemstra 1-0.
Lang konden de blauwhemden echter niet genieten van hun voorsprong, want na een hard schot vanaf randje zestienmeter kon doelman Medema onder de lat bij Middelstum de bal niet goed verwerken waarna Michel Eggens namens de bezoekers uit Noordwolde simpel de gelijkmaker liet noteren 1-1. Tot aan de pauze bleef deze stand op het scorebord staan van Henrik de Veen.

Ook na de theepauze trok de thuisploeg volop ten aanval. Het resulteerde na ruim een kwartier na rust opnieuw tot een voorsprong van de thuisploeg. Deze keer was Aijolt Douma degene die zijn ploeg voor de 2e keer deze middag liet juichen 2-1. Na ruim 70 minuten gooide Middelstum de wedstrijd definitief op slot toen Daan van Zalm de 3-1 liet aantekenen. Vlak voor tijd tekende Aijolt Douma de 4-1 aan voor zijn ploeg waardoor de 3 punten opnieuw in eigen huis bleven vandaag.

Komende zaterdag wacht Middelstum de lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 op de ranglijst, NEC Delfzijl is dan de tegenstander voor de brigade van Hemmo de Wal. Vorig seizoen werd er 2 keer verloren van NEC Delfzijl, laten we hopen dat het Middelstum dit seizoen wel gaat lukken punten over te houden aan deze ontmoetingen te beginnen bij deze wedstrijd.

Middelstum – Noordwolde 4-1 (1-1): 1-0 Heemstra (31); 1-1 Eggens (34); 2-1 Douma (63); 3-1 van Zalm (79); 4-1 Douma (87)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (12 oktober 2024) foto’s Jaap van der Laan