Middelstum wint sinds lange tijd weer eens thuis van Poolster! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum wint sinds lange tijd weer eens thuis van Poolster!

Middelstum heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark weer eens weten te winnen van Poolster uit Spijk. Het was al weer 7 editie's geleden (seizoen 2012-2013 2-1 winst) dat de blauwhemden in een thuisduel wisten te winnen van de Spieksters. Een mooie opsteker voor de jonge ploeg van trainer Jelmer Meinardi die de komende 3 weken een zwaar programma voor de boeg hebben (uit tegen nr 2 Mamio, thuis tegen DVC uit Apingedam en uit tegen de huidige koploper vv Niekerk)
Middelstum gaf Poolster vanaf het begin van de wedstrijd maar weinig ruimte om de opbouw te zoeken. De thuiploeg daarin tegen was in haar spel veel directer maar was in de eerste 30 minuten vaak onzorgvuldig om echt gevaar te stichten voor het doel van Simon Dijkman van Poolster. Na 34 minuten kropen de bezoekers door het oog van de naald toen een afstandsschot eerst op de paal en later in de rebound tegen de deklat werd geknald. De bezoekers waren vanaf dat moment gewaarschuwd maar konden niet voorkomen dat in de 34e minuut Mateo Milkovic de 1-0 tegen de touwen joeg na een snel genomen vrije trap. Met de 1-0 op zak  voor Middelstum mochten beide ploegen voor de thee gaan aanschuiven.

Machteloos
In het tweede bedrijf kregen de bezoekers uit Spijk slechts één moment welke gevaar opleverde voor het doel van Damon Medema. Uit een corner belande de bal voor de voeten van Tom Dijkman. Hij wist zich echter geen raad met de bal en verzuimde de bal richting het doel te schieten. Middelstum dicteerde na de theepauze wat na 15 minuten na de thee de 2-0 opleverde. Aijolt Douma werd vanaf het middenveld diep gestuurd en kwam in het duel met Tom Dijkman als winnaar uit de bus. Glijdend wist hij de bal achter doelman Dijkman tegen de touwen te werken 2-0. Thuisploeg Middelstum kreeg na de 2-0 een grote kans om de score nog verder uit te bouwen. Mateo Milkovic miste na een prachtig hakballetje van Xander Annema in vrije positie de trekker definitief over te halen. Toch kwam de 3-0 alsnog op het scorebord. Aijolt Douma kreeg via een afstandschot de bal zomaar voor zijn voeten, Douma liet zich het buitenkansje niet ontnemen en scoorde zijn tweede en Middelstum haar derde treffer van de middag 3-0.

Al met al een verdiende overwinning voor de ploeg van Middelstum die vooraf waarschijnlijk niet had verwacht dat het vandaag zo gemakkelijk zou gaan. De komende weken zal moeten blijken waar de ploeg van Jelmer Meinardi werkelijk toe in staat is want hierin ontmoet Middelstum de nrs 1 en 2 uit deze competitie.

Komende zaterdag gaan de blauwhemden op bezoek bij Mamio uit de Stad Groningen. Op zaterdag 20 november volgt dan de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen DVC uit Appingedam.

Middelstum - Poolster 3-0 (1-0): 1-0 Milkovic (39); 2-0 Douma (59); 3-0 Douma (80)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (31 oktober 2021) foto's Jaap van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud