Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum wint ook de topper tegen ONR

Middelstum blijft vriend en vijand verbazen dit seizoen. Ook zaterdagmiddag won de brigade van Jelmer Meinardi de topper thuis tegen ONR uit Roden. Na 10 gespeelde wedstrijden zijn de blauwhemden trotse lijstaanvoerder en is men als enige ploeg nog ongeslagen in de 4e klasse C. Makkelijk ging het alles behalve zaterdagmiddag en moest de ploeg diep gaan om de overwinning veilig te stellen.
Onder het toeziend oog van veel publiek heeft Middelstum zaterdagmiddag de topper (nummer 1 tegen nummer 3) weten te winnen van ONR uit Roden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in deze wedstrijd waarin in het eerste halfuur de bezoekers meer balbezit hadden maar niet tot grote kansen wisten te komen. In de 35e minuut werd met een mooi opgezette aanval vanaf rechts de bal voor het doel geslingerd bij ONR. Peter van Dam wist zijn hoofd tegen het leer te plaatsen en met zijn kopbal doelman Blauwiekel te passeren 1-0. Dezelfde Blauwiekel ging nog geen minuut later behoorlijk in de fout, hij liet zich door Mateo Milkovic de bal ontfutselen voor wie het toen een koud kunstje was om de 2-0 tegen de touwen te schieten. Dit werd tevens de ruststand.

Ook na de theepauze was de wedstrijd aardig in balans. ONR probeerde de druk wel op te voeren maar Middelstum gaf geen krimp. Toch zou de slotfase nog spannend gaan worden op het sportpark in Middelstum. In de 70e minuut kregen de bezoekers een penalty toegekend nadat Allert Moeken zijn tegenstander ongelukkig achter op hakken trapte. Vanaf 11 meter scoorde de beste man van ONR deze middag Rik de Boer de 1-2. Ondanks een klein slotoffensief van de bezoekers uit Roden kon Middelstum stand houden en de winst over de streep trekken.

Een mooi resultaat opnieuw voor de mannen van trainer Meinardi die na het horen van de uitslagen op de andere velden, waar de concurentie punten verspeelde, hun geluk niet op konden. Komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor Middelstum die dan bezoek krijgt van Amicitia VMC uit Groningen. De dinsdag daarop (15 maart) gaat Middelstum op bezoek bij De Heracliden uit Uithuizermeeden.

Middelstum - ONR 2-1 (2-0): 1-0 van Dam (35); 2-0 Milkovic (37); 1-2 de Boer (70)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 maart 2022) foto's Jaap van der Laan