Middelstum wint in spectaculaire wedstrijd van koploper Holwierde - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum wint in spectaculaire wedstrijd van koploper Holwierde

In een spectaculaire wedstrijd heeft Middelstum zaterdagmiddag in Holwierde met 4-5 gewonnen van de koploper in de 4e klasse C. De blauwhemden stonden bij rust voor met 2-3. Na de theepauze werd de voorsprong vergroot naar 2-5 in het voordeel van de blauwhemden. Ondanks de ruime voorsprong na een uur spelen moest de equipe van Jelmer Meinardi in het laatste halfuur alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken. De missie slaagde en de vreugde na afloop van de wedstrijd was dan ook groot in het Middelstum kamp.Wie vooraf had gezegd dat er in de ontmoeting tussen Holwierde en Middelstum 9 goals zouden gaan vallen was waarschijnlijk voor gek verklaart. Middelstum dat sterk begon op sportpark Katmis in Holwierde kwam na een klein kwartier op een 0-1 voorsprong. Een schot van Aijolt Douma werd door Holwierde doelman Robbin Kuipers niet goed gepareerd waarna het voor Twan Heemstra niet al te moeilijk was om de bal achter de Holwierde doelman tegen de touwen te werken. Thuisploeg Holwierde leek na achterstand aangeslagen en niets leek erop dat de gastheren snel langszij zouden komen. Echter 8 minuten later was de stand alweer in evenwicht toen Thijs Helder Gijs Geurtsen na een lange bal van achteruit uit zijn rug liet weglopen. Geurtsen liet doelman Emiel Douma van Middelstum kansloos 1-1. Na dik een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een snel genomen vrije trap werd Robbie ten Hove diep gestuurd, met een prima voorzet, die door doelman Douma niet goed genoeg werd verwerkt, kwam de bal voor de voeten van Peter Bouwsema die wel raad wist met het buitenkansje en de 2-1 liet aanteken voor Holwierde. Toch zou Middelstum, dat enigzins aangeslagen leek na de tweede treffer, nog voor de theepauze in een tijdsbestek van 120 seconden de voorsprong alsnog mee de kleedkamer in te nemen. Eerst was het Max Oldenhof die met een mooi afstandsschot beide ploegen weer naast elkaar zette 2-2. Niet veel later scoorde Middelstum haar derde goal van de middag. Aijolt Douma kopte de bal uit een voorzet achter doelman Kuipers de bal tegen de touwen 2-3. Met deze stand zochten beide teams de kleedkamer op voor de rust.

Met het windvoordeel in de rug werd verwacht dat Holwierde na pauze er volop tegen aan zou gaan om de opgelopen schade zo snel mogelijk te repareren. Maar niet Holwierde kwam dichterbij maar hielp de bezoekers uit Middelstumen na knullig uitverdedigen aan hun 4e teffer van de middag. Na een prachtige combinatie tussen Oldenhof, van Aller en Aijolt Douma scoorde laatst genoemde de 2-4 voor Middelstum. Nog maar amper van de schrik bekomen mocht Middelstum vanaf elfmeter aanleggen voor de 2-5 nadat Gijs van Aller neer was gehaald door doelman Robbin Kuipers. Twan Heemstra liet de Holwierde doelman kansloos 2-5. Dat het na deze ruime voorsprong nog spannend zou gaan worden lag niet in de lijn der verwachtingen, toch gooide Holwierde het over een heel andere boeg en kwam het een kwartier voor tijd op 3-5 dit omdat ook de thuisploeg een penalty kreeg na een ongelukkige handsbal van Max Oldenhof. Yirsan Bouman joeg de bal hard tegen de touwen achter doelman Emiel Douma van Middelstum. De 3-5 was de aanzet voor de thuisploeg om alles of niets te gaan spelen en deur achterin open te gooien met alle gevaar van dien. Amper 3 minuten na de 3-5 scoorde Holwierde opnieuw. Uit een corner van Bouman scoorde Robbie ten Hove de 4-5 en brak er een spannende slotfase aan waarin Middelstum in de persoon van Thijs Nienhuis de deur definitief op slot had kunnen gooien echter Nienhuis had de kracht niet om de Holwierde doelman opnieuw te passeren waardoor het tot aan de slotminuut spannend bleef. Gescoord werd er echter niet meer waardoor Middelstum de winst mee huiswaarts mocht nemen.

Mooi dat we nu ook afgerekend hebben met het fenomeen Sunsation sprak trainer Jelmer Meinardi na afloop van de wedstrijd. Middelstum wist al jaren niet meer te winnen in het Sunsation weekend. De jongens hebben nu wel een feestje verdiend aldus Meinardi. Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen Amicitia VMC, de wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Holwierde - Middelstum 4-5 (2-3): 0-1 Heemstra (14); 1-1 Geurtsen (22); 2-1 Bouwsema (36); 2-2 Oldenhof (45); 2-3 Aijolt Douma (45+1); 2-4 Aijolt Douma (52); 2-5 Heemstra (57); 3-5 Bouman (74); 4-5 ten Hove (77)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (26 maart 2023) foto Eemsmondsport
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud