Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum weet opnieuw niet te winnen van SIOS

Middelstum heeft gistermiddag opnieuw averij opgelopen in Sauwerd tegen SIOS. De blauwhemden, die vandaag in de reserve tenu's van de thuisploeg aantraden, verloren de wedstrijd met 2-1. De uitslag gaf gezien het wedstrijdverloop niet helemaal de juiste weerspiegeling van de ontmoeting weer, gezien de kansenverhoudingen had er toch minimaal een punt in moeten zitten voor de mannen van Jelmer Meinardi. Maar als jezelf je kansen niet verzilverd is de kans groot dat je de wedstrijd verliest, en dat gebeurde dus ook.
De wedstrijden tegen het fysiek sterke SIOS kende net als de heenwedstrijd in Middelstum een vergelijkbaar spelbeeld. Middelstum ging ook zaterdagmiddag te veel in het spel mee van de ploeg uit Sauwerd. Op fysiek vlak moesten de mannen van Jelmer Meinardi het vaak afleggen, voetballend had de ploeg ook vandaag meer in huis dan de gastheren maar alleen daarmee red je het niet in dit soort wedstrijden.

Het eerste doelpunt viel vlak voor de theepauze. Reinder de Haan was het goudhaantje voor de thuisploeg hij wist doelman Emiel Douma van Middelstum het nakijken te geven en daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Middelstum had hiervoor al een aantal mogelijkheden om zeep weten te helpen en liep zoals de laatste wedstrijden wel vaker gebeurde weer achter de feiten aan. Na de theepauze begonnen de blauwhemden sterk, alles leek erop dat Middelstum snel langszij zou gaan komen. Echter door een fatale fout achterin van Thijs Oosterhoff kon niet Middelstum maar thuisploeg SIOS al na 5 minuten na rust juichen toen Jochem Huinder het buitenkansje verzilverde voor zijn ploeg 2-0. Middelstum schakelde hierna wel een tandje bij en leek halverwege de tweede helft vanaf elf meter de aansluitingstreffer te kunnen maken. De scheidsrechter wees ook naar de stip maar kwam hierop terug omdat de grensrechter van SIOS buitenspel had geconstateerd wat volgens velen langs de lijn echter wel zeer bedenkelijk zou zijn. Ook na deze tegenvaller wist Middelstum de druk erop te houden en niet veel later scoorde Max Oldenhof de aansluitingstreffer voor Middelstum. Maar opnieuw gooide de grensrechter de vlag omhoog (op één lijn staande met dit gebeuren kan de verslaggever zeker stellen dat dit onjuist was en het doelpunt ten onrechte werd afgekeurd) en keurde de leidsman de zuivere treffer van Oldenhof af. Middelstum ging ook hierna opzoek naar de aansluitingstreffer en scoorde deze vlak voor tijd ook. Daan van Zalm wist de SIOS doelman te passeren met een mooi schot 2-1. Verder dan de aansluitingstreffer kwam het helaas niet voor Middelstum.

Komende zaterdag spelen de blauwhemden hun laatste competitiewedstrijd thuis tegen HS'88 uit Hoogezand. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk is in Middelstum om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

SIOS- Middelstum 2-1 (1-0): 1-0 de Haan (43); 2-0 Huinder (50); 1-2 van Zalm (90)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (21 mei 2023) foto's Jaap van der Laan