Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum verliest ruim van GEO Garmerwolde

Gistermiddag reisden de blauwhemden van Middelstum af naar Garmerwolde voor de confrontatie tegen de lokale vv GEO. Trainer Frank Konneman zag Robert Bos terugkeren van een blessure, maar kon daar tegenover vaststellen dat er nieuwe blessures bij waren gekomen namelijk Peter van Dam en Youran Mus. Dus er lag wederom een lastige puzzel voor hem en zijn assistent.

De Middelstumers begonnen furieus aan deze wedstrijd. Binnen een minuut stond Dennis Verkerk via een snelle uitbraak oog in oog tegenover de sluitpost van GEO, zijn inzet miste helaas een goede afronding. Het niet benutten van kansen bleek vandaag fataal te worden voor de zeer jonge Middelstum. In de 11e minuut kwamen de Middelstumers op achterstand (1-0) door een treffer van Laurens van der Kamp. Toch bleven de blauwhemden bij vlagen goed voetballen ondanks deze tegenvaller in de beginfase van de wedstrijd. Er werd gestreden en dat resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker 1-1 door Dennis Verkerk. Met deze ruststand werd er met vertrouwen de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft een heel ander wedstrijdbeeld. Middelstum was geen schim van de ploeg die het voor de theepauze was. Slordig en onrustig spel brak de Middelstumers na rust op. In minuut 54e minuut kwam GEO wederom op voorsprong (2-1) door een treffer van Gijs Sagel. Amper 5 minuten later was het wederom GEO welke scoorde door een treffer van Laurens van der Kamp die daarmee de stand naar 3-1 tilde. Ondertussen was de geblesseerd geraakte Thijs Oosterhof gewisseld voor Devan Bolhuis. Ook werden Kristiaan Boelema en Gijs van Aller gewisseld voor Chiel Hoeksema en JO 19 speler Julian Mulder. Helaas konden de invallers het tij niet doen keren voor de bezoekers uit Middelstum. Gelaten moesten de blauwhemden tot overmaat toezien dat GEO in de 84e en 90e nog scoorden via Bart van der Tuuk (4-1) en Paulus Camara (5-1). Persoonlijke fouten kosten de Middelstumers de kop in deze wedstrijd van vandaag.

Komende zaterdag spelen de blauwhemden thuis tegen FC LEO uit Leens. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum.

GEO - Middelstum 5-1 (1-1): 1-0 van der Kamp (11); 1-1 Verkerk (45); 2-1 Sagel (54); 3-1 van der Kamp (59); 4-1 van der Tuuk (84); 5-1 Camara (90)

Bron: Bart Poortinga /Sportredactie Middelstum-info (24 november 2019)