Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum thuis ongelukkig onderuit tegen koploper Mamio

Zaterdagmiddag kwam koploper Mamio op bezoek in Middelstum. Mamio was uitstekend begonnen aan de competitie met de volle 12 punten uit 4 wedstrijden. Ook het doelsaldo van de koploper is indrukwekkend met 16 voor en nul tegen. Middelstum leek op voorhand een zware middag tegemoet te gaan.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen vochten veel duels uit op het middenveld maar grote kansen bleven uit. Dit kwam vooral doordat de thuisploeg sterk verdedigde en weinig ruimte weg gaf. Grote kansen kreeg Middelstum echter niet. Mamio was in de 20ste minuut voor het eerst gevaarlijk met een schot dat over vloog. Twintig minuten later was het weer Mamio dat gevaarlijk in de 16 van de thuisploeg was maar ook deze poging ging over. Beide ploegen leken met een 0-0 stand te gaan rusten maar het was Mamio dat in de 43ste minute op voorsprong kwam. Een moment van onoplettendheid in de verdediging van Middelstum werd door de koploper genadeloos afgestraft 0-1. Vlak voor rust kreeg Middelstum de kans om op gelijke hoogte te komen. Xander Anema was doorgebroken en werd op het randje van de zestienmeter neergehaald. Middelstum dacht aan een rode kaart en een penalty maar de scheidsrechter van dienst was mild en gaf slechts geel en een vrijetrap op randje 16. Anema nam zelf de vrijetrap en schoot verwoestend op de lat waardoor Middelstum met een 0-1 achterstand ging rusten.

Na de thee probeerde Mamio de wedstrijd te beslissen. De ploeg uit de stad ging aanvallender spelen en zette hoog druk op de verdediging van Middelstum. Dit leidde tot een paar kleine kansjes. Na een uur spelen kreeg Mamio de kans om de wedstrijd op slot te gooien, Allert Moeken leed knullig balverlies in de eigen zestien waardoor de spits van Mamio een vrije schot kans kreeg. Doelman Youran Mus redde knap en voorkwam zo een grotere achterstand. Even later was het weer Mus die redding bracht op een schot van de gasten. Middelstum moest zich in deze fase van de wedstrijd veel concentreren op het verdedigen waardoor de thuisploeg weinig aan aanvallen toe kwam.   In minuut 66 counterde Middelstum snel en was het Robert Bos die de vijandelijke zestien in dribbelde en het contact met de verdediger opzocht. Bos ging gretig naar de grond en versierde zo een strafschop. Dit buitenkansje werd benut door Kristian Boelema 1-1. Voor Mamio betekende dit het eerste tegendoelpunt van de competitie. De gasten waren duidelijk gefrustreerd door de gelijkmaker en speelde steeds agressiever. Dit leidde tot een aantal gele kaarten voor de stadjers. Middelstum speelde een sterke wedstrijd maar het was toch Mamio dat er met de drie punten vandoor ging. In minute 79 werd een kopduel in de eigen zestienmeter verloren en wist Mamio de 1-2 binnen te schieten. Middelstum probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar dichter bij een schot van Dennis Verkerk dat vlak naast ging kwam de thuisclub niet.

De ploeg van trainer Frank Konneman speelde sterk en had zeker een gelijkspel verdiend maar helaas zit alles een beetje tegen in deze fase van de competitie. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter OKVC op het programma.

Bron: Nick Verkerk (20 oktober 2019)