Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum snakt naar de winterstop

Voor de plaatselijke voetbaltrots kan het niet snel genoeg winterstop worden. De geplaagde ploeg van Frank Konneman liep ook zaterdag in het kelderduel van de 4e klasse C averij op tegen FC LEO uit Leens. Ondanks dat de bezoekers niet beter waren dan Middelstum trok de thuisploeg opnieuw aan het kortste eind.

Het geplaagde Middelstum dat al wekenlang met meer dan een half dozijn aan blessures binnen de selectie kampt kon ook zaterdag tegen FC LEO uit Leens geen vuist maken en verloor voor de 7e keer dit seizoen. Voor de blauwhemden mag wat dat betreft de winterstop wel beginnen en valt het te hopen dat na de winterpauze enkele basisspelers terugkeren binnen de ploeg.

Zaterdag ging het al vroeg in de wedstrijd mis voor de equipe van Konneman. Binnen luttele seconden na aanvang keek de ploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. Een afstandsschot van Johan Hofman werd verkeerd ingeschat door doelman Nick Verkerk van Middelstum en vlog na 50 seconden achter hem tegen de touwen 0-1. Ondanks deze vroege tegentreffer scoorde Middelstum ruim 2 minuten later alweer de aansluitingstreffer door Kristian Boelema 1-1. Beide ploegen hadden moeite op het zware veld in Middelstum. Spelers geleden veelvuldig uit op het gladde veld dat door de regenval van de voorafgaande week moelijk bespeelbaar bleek te zijn. Grote delen van de wedstrijd ging het gelijk op tussen beide ploegen kansen vielen er niet te noteren. Duidelijk was wel dat beide teams niet voor niets zo laag staan op de ranglijst, het veldspel was van beide zaterdag niet best. Na een minuut of 20 scoorden de oranjehemden uit Leens hun tweede treffer van de middag. Balverlies achterin bij Middelstum gaf Jasper Wiersum de gelegenheid om doelman Verkerk voor de 2e keer deze middag de bal uit het net te laten halen 1-2. Tot aan de rust veranderde deze stand op het scorebord niet.

Na de theepauze was het spel niet beter dan voor rust. Met veel inzet probeerde Middelstum LEO wat achteruit te drukken. Het leverde wel wat kleine kansjes op maar tot scoren kwam de thuisploeg niet. De bezoekers daar in tegen kon op de counter loeren om zo gevaar te stichten voor het doel bij Middelstum. Maar ook bij LEO ontbrak het aan scherpte voorin waardoor het lang spannend bleef op het sportpark van Middelstum tijdens deze ontmoeting. Vlak voor het verstrijken van de wedstrijd bracht Bo Tukker namens de bezoekers aan alle onzekerheid een eind voor zijn ploeg. In de counter liep hij vergezeld van Allert Moeken richting het doel van Nick Verkerk. Waarom de Middelstum goalie op dat moment uit zijn doel kwam blijft onduidelijk maar door zijn uitkomen kon Tukker de bal simpel tegen de touwen werken 1-3. Na 90 minuten vloot scheidsrechter Boland voor het einde van deze ontmoeting.

Opnieuw geen punten voor de blauwhemden die met de week de achterstand op de ploegen net boven hun ziet groeien. Er is nog geen reden tot paniek maar de broodnodige punten zullen binnenkort wel moeten komen anders wordt het met de week lastiger om na de winterstop de opgelopen schade in te halen. Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek in Baflo waar het gaat spelen tegen Rood Zwart van dat dorp. Een week later treft men op de laatse wedstrijd voor de winterstop Niekerk thuis. Beide wedstrijden zullen gezien de omstandigheden niet gemakkelijk gaan worden voor Middelstum. Laten we hopen dat na de winterstop het tij defenitief zal keren in het voordeel van de blauw-witten van Middelstum.

Middelstum - FC LEO 1-3 (1-2): 1-0 Hofman (1); 1-1 Boelema (3); 1-2 Wiersum (21); 1-3 Tukker (90)