Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum niet scherp genoeg tegen Niekerk

Zaterdagmiddag speelde Middelstum thuis het inhaalduel tegen Niekerk de nummer 6 op de ranglijst. Na negentig minuten stond dezelfde stand nog op het scorebord waar beide ploegen ook mee waren begonnen. Niet dat er geen kansen zijn geweest tijdens dit duel, maar voornamelijk bij Middelstum stond het vizier niet op scherp.
De ziekenboeg bij de thuisploeg begint gelukkig weer wat leeg te lopen. In de wedstrijd tegen Niekerk had Middelstum na een kwartier zomaar op een 2-0 voorsprong kunnen en misschien wel moeten staan. De blauwhemden verzuimden echter in de afronding de trekker over te halen waardoor het tot aan de rust 0-0 bleef.

Ook de beginfase na rust was voor de thuisploeg. Al na 2 minuten na de theepauze kregen de blauwhemden een 100% kans om de score te openen. In plaats van de bal af te geven aan zijn medespelers besloot Mateo Milkovic zelf een poging te wagen, iets wat hij beter niet had kunnen doen. Vrij voor de doelman van Niekerk schoot Milkovic zwak in waardoor de doelman van de bezoekers redding kon brengen.

Ook de bezoekers kregen enkele mogelijkheden maar zagen vandaag een prima keepende Nick Verkerk onder de lat staan bij Middelstum. Het duel eindigde voor beide ploegen met 10 man, eerst kreeg Dennis Verkerk zijn 2e gele kaart 10 minuten voor tijd, niet veel later mocht ook bij de tegenstander uit Niekerk iemand het veld verlaten met zijn 2e gele kaart.

Na afloop van dit duel kan gezegd worden dat Middelstum het vandaag min of meer zelf heeft laten liggen. Met een beetje meer vernuft hadden de blauwhemden dit duel in hun voordeel moeten beslissen. Helaas het was niet anders, hopenlijk geeft het punt de ploeg van trainer Frank Konneman voldoende vertrouwen voor de 2e competitiehelft dit seizoen. Komende zaterdag speelt Middelstum uit in Sauwerd tegen SIOS.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (19 januari 2020) foto’s Jaap van der Laan