Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum neemt 2 punten te weinig mee uit Meij

Na de spectaculaire 3-0 overwinning op WVV uit Winschoten van afgelopen dinsdag, volgde zaterdagmiddag een heuse streekderby tegen het Meijster SV de Heracliden. De Middelstumers hadden door de  overwinning dinsdagavond een sprong gemaakt in de stand van plaats 11 naar plaats 6. Je kon gerust zeggen dat er aan zelfvertrouwen was getankt door de brigade van Frank Konneman.

Op basis van de stand kon men er vanuit gaan dat het een hele zware kluif zou gaan worden voor beide teams, immers beide teams hadden evenveel punten verzameld in deze knotsgekke competitie. Echter op basis van het doelsaldo stonden de Middelstumers boven de Meijsters. De bezoekers uit Middelstum beschikten over een fitte selectie en hesen zich in hun schitterende witte wedstrijdshirts ‘gekscherend werd er gezegd we spelen vandaag in het Real Madrid wit’ De wedstrijd stond onder leiding van de niet onbekende scheidsrechter Jongeling. De scheidsrechter had helaas deze wedstrijd niet geheel onder controle en floot bij tijd en wijle erg warrig. De kaarten bleven vandaag dan ook op zak, dit was niet geheel in het voordeel van Middelstum. Enkele zeer harde overtredingen werden dan ook niet op de juiste waarde ingeschat.

Het was al vrij snel duidelijk dat Middelstum de wedstrijd naar zich toe wilde trekken men trok vol ten strijde. Al na enkele minuten was het raak. Dennis Verkerk opende de score met een heerlijke boogbal over de uitkomende keeper. De bal was echter al over de achterlijn toen Mateo Mikovic de bal in het net tikte. De blijdschap was van korte duur. De assistent scheidsrechter stond met de vlag omhoog te zwaaien wegens naar zijn oordeel een buitenspel situatie. Tot grote verbazing van het volledige Middelstumer kamp ging scheidsrechter Jongeling hier in mee en hij keurde het doelpunt ten onrechte af. Middelstum was teleurgesteld en had wat tijd nodig om weer in de wedstrijd te komen. De Heracliden kreeg daardoor wat meer grip op de wedstrijd, maar Middelstum bleef duidelijk de bovenliggende partij. De Meijsters werden gedurende de eerste helft in de verdediging gedrukt en kwamen er sporadisch uit via de counter. Er waren een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, helaas voor Middelstum werd een omschakelmoment, in de 43ste minuut genadeloos afgestraft door de rappe Tim Ottema 1-0. Kort daarop zat het de Middelstumers niet mee. Een schitterende vrije trap van Romke Korpershoek belande tegen de lat. De ruststand was dan ook geheel tegen de verhoudingen in 1-0.

Frank Konneman benutte de theepauze om de mannen op scherp te zetten. Dit lukte prima. De gehele 2e helft was Middelstum een stuk sterker dan de Meijsters. Kans op kans werd er gecreëerd, echter het scoren wilde maar niet lukken. Thijs Hoeksema en Kristian Boelema werden gebracht voor Dennis Verkerk en Gijs van Aller. Steeds meer druk werd er gezet op de Meijster verdediging. De Meijster snakten ook naar adem, want de Middelstumers waren erg dominant en hadden hun tegenstander stevig in de greep. Helaas leidde dit tot enkele harde overtredingen en herhaaldelijk aan de noodrem trekken. Pas in de 70ste minuut lukte het centrale verdediger Wessel Oosterhoff om vanuit een corner te scoren, 1-1. De blijdschap was groot. Middelstum was ontketend. Gerard Bronsema werd gebracht om nog meer power in de aanval te gooien. De Heracliden snakte naar het eindsignaal en werden volledig overrompeld door de gretige Middelstumers. Helaas werd er niet meer gescoord. Toen de kruitdampen waren opgetrokken werd door beide kampen bevestigd dat De Heracliden 1 punt teveel had gekregen en de Middelstum 2 te weinig.

Zaterdag 11 mei wacht de volgende streekderby. De tegenstander is dan De Fivel uit Zeerijp die op bezoek komen op het Middelstumer sportpark. Wederom een finale voor de mannen van trainer Frank Konneman.

SV de Heracliden – Middelstum 1-0 (1-1): 1-0 Ottema (43); 1-1 Wessel Oosterhof (70)

Bron: Sportredactie Middelstum-info ism Bart Poortinga (6 mei 2019) foto uit het archief