Middelstum naar ruime overwinning tegen De Fivel - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum naar ruime overwinning tegen De Fivel

Na drie speelrondes heeft Middelstum zich weer genesteld in de kop van de 4e klasse C. Zaterdag speelde de ploeg van Jelmer Meinardi een uitwedstrijd in Zeerrijp tegen De Fivel dat verrassend aan kop ging in de 4e klasse C. Het leek op papier een lastige wedstrijd te gaan worden voor de blauwhemden, maar dat viel tegen mede omdat De Fivel zich gemakkelijk naar de pijnbank liet leiden door een zeer matige pot voetbal te spelen.

Middelstum was gelijk vanaf de aftrap zeer scherp en speelde prima door direct met de druk erop De Fivel terug te dringen op eigen helft. Al na 2 minuten was het raak voor de bezoekers uit Middelstum. Uit een voorzet van Aijolt Douma knalde Allert Moeken de bal achter goalie Sander Steenbergen tegen de touwen 0-1. Middelstum had in de beginfase gezien de mogelijkheden veel verder kunnen en moeten uitlopen maar liet het scoren vooralsnog na. Pas 2 kwart in het eerste bedrijf scoorden de blauwhemden hun 2e treffer van de middag. Uit een corner van Max Oldenhof scoorde Xander Anema vanaf randje 16 meter de 0-2, hem werd het ook wel erg gemakkelijk gemaakt gezien de ruimte die hij kreeg van de Riepster defensie. Niet veel later leek Max Oldenhof de wedstrijd definitief op slot te gaan gooien door uit een voorzet van Twan Heemstra de 0-3 te scoren. Op dat moment was er nog maar een halfuur wedstrijd voorbij. Toch kwamen de gastheren voor de rust nog terug door een vrije trap van Youri Buurlage was het uit het niets zomaar 1-3. Met deze tussenstand op het scorebord, welke bijgehouden werd door Hendrik van der Veen, omdat er blijkbaar niemand beschikbaar was in Zeerijp werd er gerust.

Betere ploeg
Wie dacht dat De Fivel de druk op Middelstum na rust wel zou gaan opvoeren kwam bedrogen uit. Ook na de veldwisseling waren de bezoekers uit Middelstum die freewielend op zoek konden gaan naar meer treffers. Dat de vierde treffer voor Middelstum pas kwam 5 minuten voor tijd mag gezien het wedstrijdbeeld een een wonder heten. De pas ingevallen Thijs Nienhuis maakte volgens velen de mooiste treffer van de middag. Met een mooi krul belande zijn bal in de verste hoek onhoudbaar achter doelman Steenbergen tegen het nylon 1-4. Vlak voor tijd scoorde Allert Moeken zijn 2e en Middelstum zijn treffer van de middag 1-5. Het slotakkoord was voor de thuisploeg die in blessuretijd via Mark Kramers nog de 2-5 op het scorebord mocht laten bijschrijven.

Een mooi resultaat voor Middelstum dat door deze overwinning zich weer meld aan kop in de 4e klasse C. Zaterdag krijgt Middelstum op het eigen sportpark bezoek van het uit de derde klasse gedegradeerde SC Stadspark dat het momenteel nog niet best doet in deze klasse. De wedstrijd begint om 14.30 uur aan de Coendersweg, wie weet tot dan.

De Fivel - Middelstum 2-5 (1-3): 0-1 Moeken (3); 0-2 Anema (28); 0-3 Oldenhof (30); 1-3 Buurlage (44); 1-4 Nienhuis (85); 1-5 Moeken (90); 2-5 Kramers (90+1)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (9 oktober 2022)