Middelstum na rust overtuigend langs Mamio - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum na rust overtuigend langs Mamio

Middelstum heeft het verlies van vorige week zaterdag tegen SV Lycurgus goed verwerkt. De trotse koploper uit de 4e klasse C won zaterdag het duel van vv Mamio met 3-0. Voor de rust hadden de bezoekers uit Groningen wel het meest balbezit maar tot echt grote kansen kwam men niet. Na de theepauze stelde Middelstum orde op zaken en dwong men met goed voetbal de bezoekers steeds verder terug op eigen helft.
Onder een stralende voorjaarszon en een hoop publiek heeft Middelstum zaterdag op het eigen sportpark afgerekend met vv Mamio uit Groningen. In het eerste bedrijf van de wedstrijd waren het de bezoekers uit Groningen die veel balbezit hadden maar niet tot echt grote kansen kwamen. Middelstum kreeg ook een paar kleine mogelijkheden vlak voor de theepauze maar gescoord werd er niet door beide ploegen.

In de tweede helft zag het publiek een compleet andere wedstrijd dan voor rust. Middelstum zette hoger druk en liet de bezoekers niet meer in hun spel komen. Na een uur kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Luke Ypey 1-0. Middelstum denderde hierna door en kon 10 minuten na de openingstreffer alweer juichen toen Peter van Dam uit een voorzet vanaf rechts met een strakke kopbal de 2-0 tegen de touwen joeg. Van Mamio was na rust niets meer over van de ploeg die voor de theepauze was. Tien minuten voor tijd mocht ook Robert Bos nog een duit in het zakje doen door de 3-0 te laten noteren voor zijn ploeg. Ook na deze derde treffer had Middelstum wellicht de score verder moeten uitbreiden gezien de talloze mogelijkheden die de thuisploeg kreeg, maar bleef het bij de 3-0.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij Poolster uit Spijk. Een week later komt rode lantaarndrager OKVC op beoek in Middelstum.

Middelstum - Mamio 3-0(0-0): 1-0 Ypey (61); 2-0 van Dam (72); 3-0 Bos (80)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (27 maart 2022) foto's Jaap van der Laan