Middelstum na rust onderuit tegen Mamio - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum na rust onderuit tegen Mamio

Middelstum is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Mamio uit Groningen met winst af te sluiten. De mannen van trainer Jelmer Meinardi speelden voor de theepauze een zeer goede wedstrijd waarin men eigenlijk te weining afstand nam van de bezoekers uit Groningen. Na de theepauze was de pijp bij de meesten van Middelstum leeg en zagen de toeschouwers hoe Mamio in de laatste 20 minuten de wedstrijd volledig naar zich toe trokken.
De opdracht die de blauwhemden meekregen van hun trainer werd al vrij vroeg duidelijk in de wedstrijd. Jaag ze af en geef ze geen mogelijkheid om via de counter snel uit te breken. Deze missie slaagde voor de theepauze zeer goed. Mamio kwam in het eerste bedrijf helemaal niet voor in de wedstrijd en wist doelman Douma bij Middelstum niet 1 keer te testen voor de theepauze. Middelstum daar in tegen kreeg vanaf het begin een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. De thuisploeg was echter vaak te gehaast waardoor de afronding niet goed tot stand kwam. Toch kwam Middelstum vlak voor de theepauze op een verdiende 1-0 voorsprong. Een prima aanval werd door Twan Heemstra in de 42e minuut tegen de touwen gewerkt 1-0. Met deze stand brak de rust aan in Middelstum.

De pijp leeg
Vlak na de theepauze werd al wel duidelijk dat het eerste bedrijf bij de ploeg van Jelmer Meinardi veel energie had gekost. Middelstum kon de druk er niet meer ophouden en moest toezien hoe de bezoekers de ploeg steeds vaker achteruit lieten lopen. Het wachten was dan ook op de aansluitingstreffer van Mamio. Het duurde echter nog tot aan de 70e minuut alvorens de Groningers op gelijke hoogte kwamen 1-1. Daarna was het voor Middelstum alleen nog maar tegenhouden en hopen om alsnog een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen. De overmacht in de slotfase werd Middelstum echter teveel en de 1-2 en 1-3 volgden elkaar in rap tempo op. Na 90 minuten moest er opnieuw geconstateerd worden net als in de heenwedstrijd dat de ploeg ook vandaag te kort kwam om de punten voor zich op te eisen.

Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij koploper Holwierde. Het is te hopen dat de ploeg dan niet net als in voorgaande jaren het Sunsation weekend slecht gaat verteren. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 1 april dan komt Amicitia VMC uit Groningen op bezoek op het sportpark aan de Coendersweg.

Middelstum - Mamio 1-3 (1-0): 1-0 Twan Heemstra (42); 1-1 onbekende speler (70); 1-2 onbekende speler (90); 1-3 onbekende speler (90+3)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (19 maart 2023) foto's Jaap van der Laan