Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum morst dure punten in jacht op koppositie

Middelstum is slecht uit de startblokken gekomen na de winterstop. In het inhaalduel tegen De Heracliden liet de nummer 2 op de ranglijst dure punten liggen door gelijk te spelen met 2-2. Na een prima eerste helft, waarin de blauwhemden met een 2-0 voorsprong de rust in gingen, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de blauwhemden.  Na de theepauze lieten de mannen van Jelmer Meinardi het afweten en lieten de bezoekers uit Uithuizermeeden terugkomen in de wedstrijd.
De eerste twintig minuten van de wedstrijd gingen aardig gelijk op, tot op dat moment nog weinig hoogtepunten voor beide doelen. Hierna trok de thuisploeg wat meer het initiatief naar zich toe, het resulteerde na 27 minuten in een goed lopende aanval tot de eerste treffer van de gastheren. Met een harde knal bezorgde Allert Moeken Middelstum de voorsprong in de wedstrijd 1-0. Ook hierna bleef Middelstum op zoek naar de tweede treffer, het speelde verzorgd en drongen de bezoekers ver terug op eigen helft. Vlak voor de theepauze verdubbelde Twan Heemstra, die kort hiervoor inviel voor Daan van Aller, de score door uit een voorzet vanaf de flank de 2-0 tegen de touwen te jagen.

Na de theepauze ging het publiek er even goed voor zitten/staan. De verwachting was dat Middelstum door zou gaan drukken en wel eens met ruime cijfers zou kunnen gaan winnen. Het pakte echter geheel anders uit, Middelstum was geen schim meer van de ploeg die het voor de theepauze was en liet de bezoekers uit Uithuizermeeden al na klein kwartier in het tweede bedrijf terugkomen in de wedstrijd. Uit een vlot lopende aanval over de linkerflank kwam de bal voor de voeten van Ruben Slager die wel raad wist met de bal en doelman Medema het nakijken gaf 2-1. De bezoekers bleven aandringen ook na de aansluitingstreffer. Het duurde echter tot aan de slotfase alvorens de gelijkmaker op het scorebord kwam. Uit een corner kopte Julian Jonker namens de bezoekers de 2-2 tegen de touwen. Hierna kregen beide ploegen nog wel kans om de volle buit binnen te halen maar werd er niet meer gescoord.

Middelstum had bij winst goede zaken kunnen doen in de stand bovenin de 4e klasse E, echter door het gelijkspel staat het momenteel weer op 3 punten achterstand van koploper DVC uit Appingedam.

Zaterdag spelen de blauwhemden uit in Zeerijp tegen streekgenoot De Fivel.

Middelstum - De Heracliden 2-2 (2-0): 1-0 Moeken (27); 2-0 Heemstra (43); 2-1 Slager (63); 2-2 Jonker (89)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (27 januari 2024) foto's Jaap van der Laan