Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum geeft niet thuis tegen sv Lycurgus

Middelstum heeft zaterdag opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Thuis tegen sv Lycurgus uit Groningen gaven de blauwhemden niet thuis en verloren terecht van de nummer 3 op de ranglijst.

Na de eerste beide wedstrijden van dit jaar was men voorafgaande aan deze wedstrijd nog hoopvol in het Middelstum kamp. Tegen Niekerk speelden de blauwhemden een prima pot voetbal en had men 3 punten moeten pakken, het werd helaas een gelijkspel. Vorige week tegen SIOS had er ook meer in gezeten dan de 4-2 nederlaag voor de ploeg van Frank Konneman maar ook toen zat het niet mee.
Zaterdag echter was de thuisploeg volstrekt kansloos. Middelstum dwong bijna niets af tegen een goed spelend Lycurgus dat beter met de omstandigheden van de wind en het zware veld omgingen. Al na 18 minuten was het raak voor de bezoekers. Een vlot lopende aanval werd door Hein Wuite tegen de touwen gewerkt achter doelman Nick Verkerk 0-1. Ook na de openingstreffer waren het de bezoekers die beter waren en het spel na hun hand zetten. Vlak voor de theepauze werd de marge voor de bezoekers verdubbeld door Frank van der Veen 0-2.

Na de theepauze had Middelstum het windvoordeel op het sportpark in Middelstum. Een voordeel voor de thuisploeg werd het echter niet. Passes kwamen niet aan en als men al eens opdook in de 16 bij Lycurgus was de afronding vaak zwak. Een kwartier na rust werd de wedstrijd volledig op slot gegooid door de bezoekers uit Groningen. Een prima goal van opnieuw van der Veen maakte aan alle illusies, mochten die er al zijn, een einde 0-3. Vlak voor tijd scoorde Steven Zwarts de 0-4  voor de bezoekers wat tevens de eindstand werd van de wedstrijd in Middelstum.

Voor Middelstum volgen er nog zware weken dit seizoen waarin men mag hopen dat het spel beter is dan vandaag. Komende zaterdag gaan de blauwhemden op bezoek in Groningen bij koploper Mamio. Een week later (15 februari) speelt men thuis tegen De Heracliden.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2 februari 2020) foto’s Jaap van der Laan