Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum doet wat het moest doen

Middelstum heeft vanmiddag op het eigen Sportpark gedaan wat het moest doen in de strijd om de titel in de 4e klasse E namelijk winnen van hekkensluiter SC Scheemda. De thuisploeg verzuimde echter de score hoog te laten uitvallen ondanks de vele mogelijkheden die men kreeg. Aangezien de concurrentie wel met grote cijfers wisten te winnen zou het doelsaldo aan het einde van de competitie wel eens belangrijk kunnen worden.
Na het verlies vorige week tegen NEC Delfzijl was er voor Middelstum vandaag alles aangelegen om niet opnieuw punten te morsen tegen hekkensluiter SC Scheemda. De mannen van Jelmer Meinardi gingen dan ook voortvarend van start. De bezoekers uit Scheemda hadden alle moeite om in de beginfase het gretige Middelstum van zich af te houden. Met dank aan de uitstekend spelende doelman van SC Scheemda bleef een vroege achterstand voor de bezoekers uit Oldambt uit. Na ruim 20 minuten kwam het duel wat meer in evenwicht en kon men zien dat de ploeg uit Scheemda, niet zoals de stand deed vermoeden, aardig tegenstand kon bieden. Toch kwam Middelstum 10 minuten voor de theepauze op een verdiende voorsprong, goudhaantje voor de blauwhemden werd Aijolt Douma die het leer tegen het nylon achter de Scheemder goalie wist te krijgen 1-0. Tot aan het rustsignaal veranderde deze stand niet meer.

Na de theepauze gooide de thuisploeg er nog een schepje bovenop en moesten de Scheemders alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. Middelstum grossierde in het missen van vele mogelijkheden, de paal werd 2 keer geraakt en ook de deklat werd getroffen. Gelukkig scoorde de thuisploeg na ruim 65 minuten nog wel door een treffer van Twan Heemstra de 2-0 waardoor de winst werd veilig gesteld voor de mannen van Jelmer Meinardi.

Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Omlandia uit Ten Boer. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Sportpark in Ten Boer. Support vanuit Middelstum wordt zeer op prijs gesteld.

Middelstum - SC Scheemda 2-0 (1-0): 1-0 Douma (36); 2-0 Heemstra (67)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 maart 2024) foto's Jaap van der Laan