Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum brengt voetballend te weinig tegen Poolster

De blauwhemden van Middelstum liepen zaterdagmiddag in Spijk tegen hun 2e nederlaag van dit seizoen aan. De thuisploeg revancheerde zich hiermee na de kansloze 3-0 nederlaag in oktober van het vorige jaar in Middelstum en doet weer lekker mee in de subtop van de 4e klasse C.
Middelstum begon sterk op Sportpark Oldencate in Spijk. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers die na 20 minuten met een beetje geluk al op 0-2 hadden kunnen staan. Na het eerste kwart namen de gastheren uit Spijk de regie over en wisten meer druk op de achterste line bij Middelstum te leggen. Na 32 minuten was het raak voor de thuisploeg. Na een overtreding van Daan van Aller mochten de Spieksters een vrije trap nemen. Uit de vrije trap kopte Johan Dijkman namens Poolster de bal achter doelman Medema tegen de touwen 1-0.

Na de rust probeerde Middelstum met veel druk naar voren iets te forceren. Uit de vele vaak halve kansen zat het de ploeg uit Middelstum ook na de theepauze niet mee. Daar bovenop redde de doelman Simon Dijkman zijn ploeg een aantal keren. Nee voetballend bracht Middelstum ook na de theepauze ondanks het windvoordeel te weinig. Na ruim 90 minuten wedstrijd kwam de overwinning dan ook terecht bij de ploeg die daar misschien ook wel het meeste recht op had vandaag.

Komende zaterdag spelen de mannen van Jelmer Meinardi thuis tegen rode lantaarndrager OKVC uit Oldehove. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg in Middelstum.

Poolster – Middelstum 1-0 (1-0): 1-0 Dijkman (32)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (3 april 2022) foto’s Jaap van der Laan