Middelstum blijft in de race voor 2e periode - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum blijft in de race voor 2e periode

Middelstum heeft zaterdagmiddag opnieuw een puike prestatie weten neer te zetten in de wedstrijd tegen VVK uit Groningen. De blauwhemden wisten de bezoekers uit Groningen met een 4-1 nederlaag naar huis te sturen. Door dit resultaat doen de mannen van Jelmer Meinardi nog volop mee in de strijd om de 2e periode.

Bij thuisploeg Middelstum was er alles aan gelegen om de wedstrijd vandaag op het eigen sportpark te winnen van mede concurent VVK in de strijd om de 2e periodetitel waarin beide ploegen nog volop kansen hadden. Tevens ging de gedachte nog even terug naar de wedstrijd in Groningen van november vorig jaar, toen verloor Middelstum in de slotminuut van de Stadjers. De nederlaag destijds zou onverdiend zijn geweest volgens velen.

Ook in deze thuiswedstrijd liep Middelstum al vroeg tegen een tegentreffer aan. Uitgerekend oud Middelstum speler Mateo Milkovic scoorde al na een kleine 5 minuten uit een voorzet van Tim van der Molen die de bal echter met de hand meenam, iets wat over het hoofd werd gezien door de leidsman van deze middag. Met een fantastisch schot gaf Milkovic doelman Emiel Douma van Middelstum geen enkele kans 0-1. Middelstum liet zich echter niet uit het veld slaan en pakte de draad weer op en werd voetballend iets sterker dan de bezoekers uit Groningen. Kansen op de gelijkmaker waren er volop voor de mannen in het blauw maar de verdiende gelijkmaker wilde maar niet vallen tot aan de 36e minuut toen Gijs van Aller met een listig hakballetje van Aijolt Douma vrij voor keeper Mike Bos de bal tegen het nylon wist te werken 1-1.

Nog voor de theepauze wist Middelstum de wedstrijd na de vroege achterstand om te zetten in een voorsprong. Vlak voor rust kreeg Middelstum een penalty nadat verdediger Smink de bal met de handen blokte binnen de beruchte lijnen. Nadat Mateo Milkovic zijn doelman nog even wilde influisteren in welke hoek de bal geschoten zou worden door Twan Heemstra schoot Heemstra de bal feilloos tegen de touwen en bracht zijn team daarmee op een terechte voorsprong 2-1.

Veel praten
Na de rust begonnen de bezoekers opnieuw sterk aan het tweede bedrijf en leek de gelijkmaker eerder in de lucht te hangen dan een ruimere voorsprong voor thuisploeg Middelstum. Kansen kregen de bezoekers volop maar de treffer wou maar niet vallen. Nadat een doelpunt van Mateo Mikovic werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel waren de rapen helemaal gaar bij de bezoekers. In plaats van rustig op de ingeslagen verder te voetballen werd de leidsman de gebeten hond (de man floot echter een goede wedstrijd volgens velen aan de kant van de lijn) en werd het steeds meer een gevecht waarin Middelstum het hoofd goed koel wist te houden en met goed voetbal de voorsprong verder leek te kunnen uitbouwen.

Nadat Tim van der Molen voor de theepauze al een "domme" gele kaart pakte mocht hij naar een klein kwartier na rust gaan douchen toen hij opnieuw hands maakte en met 2 keer geel kon inrukken. De bezoekers leken in eerste instantie na de veldverwijzing van hun aanvoerder beter te gaan spelen maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Wat er wel kwam waren een groot aantal gele kaarten die door het harde spel en veel zeuren in het veld door de mannen van Gerrie Terpstra richting de scheidsrechter. Middelstum liet zich niet meeslepen en speelde de wedstrijd goed uit. In de laatste 10 minuten scoorde de thuisploeg nog 2 keer door treffers van Max Oldenhof 3-1 en Thijs Nienhuis 4-1.

Door de resultaten op de andere velden lijkt Middelstum momenteel nog de beste papieren te hebben om de 2e periode binnen te gaan halen. Komende zaterdag spelen de blauwhemden uit bij DVC Apingedam een week later komt Amicitia VMC op bezoek in Middelstum.

Middelstum - VVK 4-1 (2-1): Milkovic 0-1 (6); van Aller 1-1 (36); 2-1 Heemstra (45); 3-1 Oldenhof (85); 4-1 Nienhuis (90+1).

Bron: Sportredactie Middelstum-info (23 april 2023) foto's Jaap van der Laan