Middelstum begint bekertoernooi voortvarend - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum begint bekertoernooi voortvarend

De plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum is enige weken geleden begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen. Zo werd er onder andere gevoetbald tegen ONR uit Roden (3-2 winst), Winsum 2 (0-0) en tegen het in de 3e klasse uitkomende Olyphia uit Noordwolde uit Friesland (3-2 winst).

Zaterdag 31 augustus stond het eerste bekerduel op het programma. Er werd afgereisd naar Ten Boer voor een heuse bekerderby tegen Omlandia. Omlandia gedegradeerd uit de 2e klasse zal het komend seizoen uitkomen in de 3e klasse. Aan hun trainer, de uit Middelstum afkomstige Jan Jaap Zijlstra een flinke uitdaging om een nieuw team in elkaar te zetten.

De Middelstumers zagen deze wedstrijd als een serieuze uitdaging om zich te kunnen meten met een 3e klasser. Het was erg warm deze middag en er moest op kunstgras worden gevoetbald. Trainer Frank Konneman  moest nogal improviseren. Keeper Jeroen Smit bleek tijdens de warming up niet fit genoeg te zijn en nam plaats op de reservebank. De teruggekeerde Youran Mus mocht dus starten. Helaas was ook Allert Moeken niet wedstrijdfit, evenals de zeer waarschijnlijke lang uitgeschakelde Romke Korpershoek. Al snel ontwikkelde wedstrijd zich in het voordeel van de Middelstumers. Met goed verzorgd voetbal creëerde men in de eerste 10 minuten enkele zeer goede mogelijkheden. Omlandia werd door de Middelstumers over het hele veld opgejaagd. Dit werd halverwege de eerste helft beloond door een heerlijk goal van Gerard Bronsema. 10 minuten later was het Xander Anema welke de voorsprong verdubbelde. Gezien de gehele 1e helft was dit dan ook dik verdiend. Middelstum had het betere van het spel en dwong meerdere goede kansen af. Als men wat beter met de kansen om was gegaan dan het bij rust minimaal 0-4 kunnen en misschien wel moeten staan.

Na de rust kwam Omlandia binnen 5 minuten terug in de wedstrijd door een vrije trap binnen te schieten. Middelstum bleef ondanks deze tegenvaller de betere ploeg. Omlandia speelde de 2e helft wel wat beter, maar het waren de Middelstumers welke de betere kansen hadden. Nadat de scheidsrechter van dienst het laatste fluitsignaal gaf. Waren het de Middelstumers welke met de volle winst richting de kleedkamer gingen. Vanuit het kamp Omlandia kregen de blauwhemden na afloop van de wedstrijd grote complimenten voor het vertoonde spel, en gaven de gastheren sportief toe dat de overwinning dik verdiend was.

Zaterdag spelen de blauwhemden hun 2e bekerduel thuis tegen Siddeburen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Omlandia – Middelstum 1-2 (0-2): 0-1 Bronsema (33); 0-2 Anema (44); 1-2 Marongiu (48)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (2 september 2019)