Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Middelstum alleen aan kop in 2e periode

Middelstum heeft zaterdagmiddag 6 mei in het inhaalduel met 5-1 gewonnen van Amicitia VMC uit Groningen. De uitslag doet vermoeden dat het een appeltje eitje was voor de thuisploeg, maar dat was zeker niet het geval. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd liep Middelstum ruim weg van de bezoekers uit Groningen.
Middelstum heeft het altijd lastig in de wedstrijden tegen Amicitia VMC. In de wedstrijd van vanmiddag op het Middelstumer Sportpark was dit wederom het geval. Ondanks de vroege openingtreffer van Xander Anema "hij scoorde al na 4 minuten uit een vrije trap" de 1-0 voor zijn ploeg verliep de wedstrijd hierna niet soepeltjes voor de ploeg van Jelmer Meinardi ondanks de voorsprong.

Beide ploegen speelden slordig en hadden veel balverlies. De bezoekers waren met name in de eerste helft meer op de helft van Middelstum te vinden dan andersom. Echt uitgespeelde kansen kregen de bezoekers uit de Stad Groningen niet. Middelstum was vaak te ongeduldig wat het spel van de thuisploeg niet ten goede kwam. Bij rust stond het daardoor nog steeds 1-0 in het voordeel van de blauwhemden van Middelstum.

Sterk laatste kwart
Ook na de theepauze wilde het maar niet lukken bij de mannen van Jelmer Meinardi. Men vocht wel voor iedere bal maar het spelbeeld werd er niet veel anders door. De bezoekers waren driftig op zoek naar de gelijkmaker en waren hier een aantal keren dicht bij. Gelukkig voor Middelstum viel de bal na 73 minuten wedstrijd wel een keer goed. In de rebound na een kopbal van Aijolt Douma werkte de ingevallen Dennis Verkerk de bal voor de 2e keer tegen de touwen en leek de overwinning Middelstum deze keer dichter bij dan ooit te zijn. Echter scoorde na dik 80 minuten Nick Lukassen de aansluitingstreffer voor de bezoekers uit Groningen 2-1. Het leek wederom dat de slotfase weer erg spannend zou gaan verlopen zoals zo vaak in het verleden tegen Amicita geval was geweest. Maar nog geen 3 minuten later scoorde Xander Anema zijn 2e treffer van de middag en zette daarmee Middelstum op een 3-1 voorsprong. Hierna was het verzet bij de bezoekers gebroken en liep Middelstum in de slotfase nog weg naar een 5-1 eindstand door doelpunten van Twan Heemstra en Aijolt Douma.

Door deze overwinning gaat Middelstum nu alleen aan kop in de 2e periode. Met nog 3 wedstrijden te gaan lijken de blauwhemden de beste papieren te hebben om deze periode binnen te kunnen halen. Komende zaterdag spelen de blauwhemden opnieuw een thuiswedstrijd op het Middelstumer Sportpark komen dan de Heracliden uit Uithuizermeeden op bezoek. De wedstrijd begint zoals gebruikkelijk om 14.30 uur. U bent allen weer van harte welkom om de ploeg te ondersteunen.\

Middelstum - Amicitia VMC 5-1 (1-0): 1-0 Anema (4); 2-0 Verkerk (73); 2-1 Lukassen (83); 3-1 Anema (86); 4-1 Heemstra (90); 5-1 Douma (90+2)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (6 mei 2023) foto's Jaap van der Laan