Met subsidie van het gas af? - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Met subsidie van het gas af?

De gemeente Eemsdelta geeft woningeigenaren van de voormalige gemeente Loppersum subsidie om aardgasvrij te kunnen wonen!

Ook een gasloze woning?
Er is binnen de regeling aardgasvrij wonen nog ruimte voor ongeveer 50 aanmeldingen. Wees er dus snel bij en meld je aan via www.eemsdelta.nl.Het idee
Veel inwoners van onze gemeente willen graag gasloos wonen. De gemeente heeft een rijkssubsidie gekregen om woningeigenaren te helpen en te ondersteunen om hun huis gasloos te maken. Het idee van deze regeling is dat we er samen graag voor willen zorgen dat woningen minder energie nodig hebben. Een huis dat minder energie nodig heeft kan namelijk veel gemakkelijker aardgasvrij gemaakt worden.

Hoe werkt het?
Als u eigenaar bent van een woning in de voormalige gemeente Loppersum kunt u zich aanmelden via de website van de gemeente. Inschrijven kost u € 50,-. Als u zich heeft aangemeld komt er een energieadviseur bij u langs om samen met u een plan op te stellen over hoe uw woning aardgasvrij gemaakt kan worden. Hierbij is het belangrijk dat er een plan komt dat aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. U ontvangt vervolgens uw plan met daarin alle maatregelen inclusief de kosten, subsidie- en financieringsmogelijkheden en de opbrengsten. Als u tevreden bent met het plan kunt u dit in eigen beheer uitvoeren.

De subsidie
U kunt 30% van het te investeren bedrag als subsidie ontvangen tot een maximum van € 5.000,-. Daarnaast kunt u ook nog gebruikmaken van een renteloze lening van maximaal € 20.000,-. Ook krijgt u een maatwerkadvies over uw woning waarin uw wensen centraal staan.  

Eisen
Aan de regeling zijn een drietal eisen verbonden: 1. Afhankelijk van het type woning en het bouwjaar moet een bepaalde reductie behaald worden (isoleren). Alles wat u al heeft gedaan telt hierbij ook gewoon mee. 2. Er mag geen gas meer gebruikt worden. 3. De woning bevindt zich in de voormalige gemeente Loppersum. Er is nog ruimte voor ongeveer 50 aanmeldingen. Bij teveel aanmeldingen komt u op een wachtlijst.

Wees er dus snel bij!
Bron: Gemeente Eemsdelta (27 oktober 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud