Loppersum investeert in fietspaden - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Loppersum investeert in fietspaden

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het komend jaar € 666.000,- te investeren in de fietspaden in de gemeente.Wethouder Rudi Slager: "De gemeente Loppersum is een aantrekkelijke gemeente met een ruim recreatief aanbod. Door de (recreatieve) fietspaden zijn we onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk. We vinden dat de fietspaden van goede kwaliteit moeten zijn en veilig te berijden. Met het "upgraden" van de fietspaden wil de gemeente Loppersum een aantrekkelijke, fiets-veilige, duurzame en innovatieve gemeente zijn. We gaan € 630.000 investeren in de vervanging van 7 km fietspad en € 36.000 uur besteden aan onderzoek".

Fietspaden
De gemeente Loppersum heeft ruim ongeveer 36 kilometer (recreatieve) fietspaden. De paden zijn uitgevoerd met verschillende verharding soorten. Naast asfalt-, zijn er beton- en schelpenpaden. De betonnen fietspaden zijn van goede kwaliteit, de schelpenpaden en de asfaltpaden zijn op bepaalde tracés aan vervanging toe. De vervanging wordt in principe uitgevoerd in beton. Op basis van fietsintensiteit en onderhoudstoestand is er een prioriteitenlijst gemaakt. In eerste instantie zal ruim 7 kilometer vervangen worden.

Doorfietspad
Er wordt ook onderzoek gedaan naar de eventuele aansluiting op het "doorfietspad" richting de stad Groningen. Via Ten Post en Ten Boer wordt onderzocht of het mogelijk is dit pad richting Stad door te trekken.

Wet- en regelgeving
De huidige wet- en regelgeving, duurzaamheid en innovaties worden meegenomen in de planvorming. Omdat de elektrische fiets steeds vaker gebruikt wordt, zal de breedte van de paden daarop afgestemd worden.

Planning
We verwachten de geplande fietspaden voor eind 2019 te hebben afgerond.

Bron: Gemeente Loppersum (10 oktober 2019) foto van Pixabay rechtenvrije foto's
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud