Langer en fijner thuis wonen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Langer en fijner thuis wonen

Beste inwoners en professionals, De gemeente Eemsdelta is met inwoners en professionals in gesprek over de toekomst van langer en fijner thuis wonen. We worden allemaal ouder en daardoor stijgt het beroep op de zorg. Tegelijkertijd gaan er steeds meer mensen met pensioen. Daarnaast zien we dat mensen graag in de eigen omgeving oud willen worden. Dit alles brengt verschillende vraagstukken met zich mee. Om het perspectief op deze vraagstukken voor Middelstum een extra verbeelding te geven, willen we met jullie in gesprek.Het Futures Literacy Lab.
Op 4 maart 2024 organiseren wij in samenwerking met de UNSECO Chair Futures Literacy aan de Hanzehogeschool, een bijeenkomst over de Toekomst van Zorg en Wonen. Tijdens deze bijeenkomst willen wij met deze gemengde groep mensen de toekomst van Zorg en Wonen in Middelstum verkennen door middel van een Futures Literacy Lab: een manier die ons leert meerdere toekomsten te verbeelden om anders naar het nu te kijken. Door gebruik te maken van de collectieve wijsheid van een diverse groep, rekken we de verbeelding op en gaan we anders naar het nu kijken. Dit levert nieuwe vragen, nieuwe inzichten en nieuwe ideeën op.

De bijeenkomst duurt ongeveer 3 uur waarbij we drie fases doorlopen. De eerste fase gaat over de voorspellingen en dromen over de toekomst van Zorg en Wonen. De tweede fase legt aannames blooten geeft inzicht in hoe we de toekomst in het dagelijks denken en handelen gebruiken. De derde en afrondende fase stelt nieuwe inzichten aan de orde en agendeert nieuwe vragen.

Met de opbrengsten van deze avond kunnen we met hernieuwde inzichten over wat we belangrijk vinden aan de slag.

Praktische informatie.
Datum: 4 maart 2024 Tijdstip: 17.30- +- 20.30
Locatie: Hippolytushof 1 in Middelstum Inclusief soep en broodje Aanmelden kan bij Yke Toepoel (ytoepoel@gmail.com en/of Monique Veldt (monique.veldt@eemsdelta.nl) Graag ontvangen wij dit bericht uiterlijk op 28 februari ivm de catering.

Bron: Middelsoam (5 februari 2024)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud