Kunstgrasveld VV Middelstum omgedoopt tot ‘Het Meindert Schollema veld’. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Kunstgrasveld VV Middelstum omgedoopt tot ‘Het Meindert Schollema veld’.

Zaterdag 25 september was een bijzondere dag voor eenieder die de VV Middelstum een warm hart toedraagt. Een dag met een lach en een traan. Zo was daar op de vroege zaterdagmorgen het mooie bericht dat een speler van het derde elftal net een dag eerder vader geworden is. Enige uren later gevolgd door de zeer trieste mededeling dat een oud-speler én vrijwilliger van de voetbalclub tijdens een buitenlands werkavontuur plotsklaps overleed. Dat zorgde voor een donkere schaduw op de VV Middelstum presentatiedag maar beide gebeurtenissen vatten het leven helaas ook perfect samen.

Tijdens de presentatiedag werden alle teams van de VV Middelstum op de foto gezet door Jannes Klaassen. Een speciaal moment was er voor de nieuwe shirtsponsoren van Middelstum 1 (Bouw- en Timmerbedrijf Boer BV en E-ventive, het bedrijf van Eling Zuidhof dat gespecialiseerd is in het organiseren van evenementen) die een ingelijst shirt overhandigd kregen.
De nieuwe seniorentrainers Jelmer Meinardi en Michel de Graaf plaatsten tijdens een officieel persmoment samen met aanstormend voorzitter Piet Jansma een handtekening onder hun contract. Hetzelfde gebeurde met de ondertekening van het sponsorcontract van DJ Sieme Gerrijts. Naast kersvers begeleider van het tweede elftal  ook sponsor van de dames, heren 45+ en enige bijzondere feestavonden die zijn sponsorcontract verlengde en daarna plaatsnam achter de draaitafel.

Maar de 25e september was bovenal de dag dat het kunstgrasveld officieel de naam ‘Het Meindert Schollema Veld’ meekreeg. Vernoemd naar oud-voorzitter Schollema die op 6 december 2019 overleed toen hij bezig was met zijn laatste seizoen als voorzitter. De man die zich juist zo ingezet had voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld, inclusief omheining en ballenvangers. Daarbij de plaatselijke sportwethouder, zoon Bé, flink achter de broek zittend.  

In november 2019 werd dit kunstgrasveld officieel in gebruik genomen. Het was achteraf een van de laatste plichtplegingen die Meindert Schollema bijgewoond heeft. Was er destijds een voorstel gekomen om het veld naar hem te vernoemen dan was deze suggestie zeker door hem weggewimpeld. ‘Draag hem maar op aan onze vrijwilligers’, zo zou hij gezegd hebben. Aldus zijn zoon Bé in een emotionele toespraak. Een uitspraak die even later bevestigd werd door Meindert zijn oudste zoon Pieter.

Waarna Trieneke Schollema de naamgeving met haar kleinkinderen onthulde door de gedenksteen zichtbaar te maken. Onder een warm applaus van het eerder muisstille publiek konden de vele aanwezigen vervolgens kennis nemen van de nieuwe naamgeving: ‘Het Meindert Schollema Veld.’ Een blijvend mooie herinnering aan deze markante oud-voorzitter die zich tijdens zijn twee bestuurstermijnen volop ingezet heeft voor zijn voetbalclub. En zo is de club, na ‘Het Veld der Engelen’, weer een veld met een bijzondere naamgeving rijker.  

Bron: VV Middelstum (1 oktober 2021) foto's Jaap van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud