Klassieke melodieën uit heel Europa - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Klassieke melodieën uit heel Europa

Concert door Rosemarie Seuntiëns op het Hemonycarillon van Middelstum op zondag 17 september 2023 van 16.00 tot 17.00 uur. Op veel plaatsen zijn er carillons in Nederland, niet voor niets behoort de beiaardcultuur tot het Werelderfgoed. Vooral in grotere plaatsen klinkt er door het carillonspel veel achtergrondgeluid.
Zo niet in Middelstum, het enige dorp in de wereld met een Hemonycarillon uit 1662. Het geluid van deze klokken klinkt nog net zo als in de 17e eeuw en dat is een genot bij het luisteren in het stille Asingapark bij de Hippolytuskerk.Rosemarie Seuntiëns is geboren in klokkendorp Asten en is beiaardier van verschillende plaatsen in Zuid-Nederland. Ze verzorgde gastconcerten in Europa en de V.S.  Rosemarie Seuntiëns speelt vaak op grote carillons en schuwt de grote show dan niet. In 2021 speelde ze ook in Middelstum en bewees haar veelzijdigheid met een prachtig concert op het prachtige kleine Hemonycarillon van Middelstum.

Vandaag speelt ze klassieke melodieën uit heel Europa en uit de hele wereld fragmenten filmmuziek en ter afwisseling het prachtige lied Lemon tree van Volker Hinkel/Peter Freudenthaler. Voor het concert plaatsen we stoelen in het Asingapark en is er koffie/thee met koek voor de toehoorders. Zie het volledige programma op www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (9 september 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud