Jan Stuursma en Annewil Schreuder zegevieren tijdens Hippolytusrun - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Jan Stuursma en Annewil Schreuder zegevieren tijdens Hippolytusrun

De aanloop naar de 18e Hippolytusrun, de tweede loop in het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, was regenachtig. Veel deelnemers kwamen zich doorweekt door de regen inschrijven in het clubgebouw van ijsvereniging ijsbaan Middelstum. De ruim vijftig jeugdige lopers gingen met regen van start. Beter verging het de tweehonderd senioren die uiteindelijk nog onder een regenachtig zonnetje hun rondjes door en rond Middelstum liepen. Jan Stuursma en Annewil Schreuder waren de snelste heer en dame. 
Op het ijsbaanterrein aan de Korenlaan te Middelstum was het de gehele dag een gezellig bedrijvigheid ter voorbereiding op de Hippolytusrun. De regen die halverwege de middag inzette kon daaraan niets veranderen. De regen zou aanhouden tot aan de jeugdloop. De basisscholieren liepen geld bijeen voor door de scholen bepaalde doelen.

 
De inschrijving voor de senioren kende aanvankelijk een langzame start. Maar toen uiteindelijk de zon zich weer liet zien meldden zich uiteindelijk toch tweehonderd senioren voor de loop in en rond Middelstum. De Hippolytusrun is populair onder de lopers omdat het een afwisselend parcours is door het dorp, door het bos en rondom de borg Ewsum. Het was Jan Stuursma uit Sappemeer die uiteindelijk als eerste heer terugkeerde na twee rondes van vijf kilometer bij de finish. Zijn winnende tijd was vierendertig minuten en drie seconden. Bijna anderhalve minuut later was het Bjorn van der Laat uit Groningen die als tweede terug was op het ijsbaanterrein. Gerben Vermij, winnaar in de voorgaande loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcuit in Stedum, meldde zich als derde. De heren 40+ klasse kende in Richard Stel uit Groningen een uitstekende winnaar. Richard Schudde (Delfzijl) deed exact drie minuten langer over de tien kilometer. Pieter-Dirk Riedstra uit Scharmer tekende voor de derde prijs. Lang gelijk op ging het in de klasse Heren 50+. Uiteindelijk was het Martin Veenhuizen die met de hoogste eer ging strijken. Klaas Brouwer uit Zuidbroek moest ruim een halve minuut toegeven op de winnaar uit Tynaarlo. Siemon Hinrichs uit Delfzijl presteerde prima met een derde prijs. De klasse Heren 60+ werd gedomineerd door Karel Edens uit Groningen. Twee minuten na Edens was het stadgenoot Henk Por die het zilver voor zich opeiste. Roelof Berends (Oudeschip) greep de derde plek in deze leeftijdsklasse.

 
Bij de dames ging het lang gelijk op voor wat betreft het binnenhalen van de titel snelste dame. Uiteindelijk was het Annewil Schreuder uit Veendam die in een tijd van drieenveertig minuten en achtendertig seconden al eerste de tien kilometer aflegde. Een paar seconden later volgde Barbara de Grouw (Groningen) die op haar beurt Annemarije Souer uit Bedum een paar seconden voor bleef. Minder spannend was het in de klasse Dames 40+. Hier bleef Carla Zijlstra (Bedum) de nummer twee Mariska Bosch meer dan een minuut voor. Marinda Pieters uit Warffum eindigde in deze klasse op een prima derde plek. Bij de dames 50+ was Simone Binnema uit Eenrum veruit de sterkste. Bijna veertien minuten bedroeg haar voorsprong op de nummer twee Grietje Dijkmans (Winsum). Lineke Ham uit Warffum kwam ook op het ereschavot terecht met een derde prijs. De snelste heer en dame over de vijf kilometer waren respectievelijk Ben Stellingwerf uit Bedum en Christien Koning uit Groningen. De verloting van de waardebon van vijfenzeventig euro werd gewonnen door Cecile Kolthof uit Middelstum.

 
Teruggezien kan worden op een geslaagd achttiende editie van de Hippolytusrun. Volgende loop van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit is de Lopster Torenloop te Loppersum op zaterdag 6 juli 2019.

Bekijk het FOTOVERSLAG welke is gemaakt door onze fotograaf.

Bron: IJsvereniging IJsbaan Middelstum (14 juni 2019) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud