Ik ben er kapot van. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Ik ben er kapot van.

"Ik heb er niets van vernomen gisteravond, maar toen ik vanochtend wakker werd dacht ik: wat is het licht in huis". Oud cameraman van Middelstum-info,  Gerard van Dijken keek dan ook verbaasd op dat één van lievelingsbomen was omgewaaid.De storm Eunice had ook de weg gevonden naar zijn prachtige tuin aan de tweede Barthold Entensweg.
Gerard die in de decembermaand zijn tuin altijd schitterend versierd baalt enorm dat hij deze mooie boom nu moet missen. "Zo'n mooie boom, krijg ik nooit weer" zegt hij teleurgesteld. Een stukje verderop in de tuin staat nog een prachtige boom die Eunice ook te pakken heeft gehad. Hij wordt ondersteund door een grote balk. "Ik geef hem een kans van 20% dat hij dit overleeft" zegt Gerard met een sip gezicht. "Hij moet heel langzaam iedere dag een stukje recht geduwd worden want anders knappen de wortelen"
De oud tuinman van de gemeente Loppersum heeft er kijk op, dat merk je aan alles.

Twee buurmannen kijken gelaten toen. "De wind was zo sterk en de grond zo zacht als boter dan hebben bepaalde bomen geen schijn van kans" probeert de buurman Gerard wat op te beuren. Maar of dat helpt? Gerard knikt alleen maar, hij maakt nu al plannen om de gesneuvelde boom te rooien en de geblesseerde boom te redden. We duimen voor hen dat dit gaat lukken. want zonder deze mooie bomen zal zijn tuin in december een stuk minder mooi zijn.

Bron: Team Middelstum-info (20 februari 2022) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud