Hoe meelevend zijn Nederlanders t.o.v. Gronings aardbevingsprobleem? - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Hoe meelevend zijn Nederlanders t.o.v. Gronings aardbevingsprobleem?

Er wordt met ons meegeleefd. Naar aanleiding van de laatste beving in Westerwijtwerd ontvingen we  onderstaande brief van een landgenoot uit het westen van het land. Zij had een  berichten gelezen op Twitter en besloot om te reageren. Lees hieronder haar  brief:Goedemorgen,

Ten minste dat hoop ik toch minstens voor de Groningers, "een goede en  rustige morgen"
Elke aardbeving die ik "voorbij zie komen" in nieuws en op sociale media,  vraag ik me af hoe ik m'n solidairiteit kracht bij kan zetten, behalve door de  berichtgevingen door te zetten, handtekeningen te zetten etc.

Als minima, met sociale huurwoning kan ik me maar een ding bedenken:  vakantie woningruil, zodat één of meerdere Groningers eens een weekje rustig  kunnen slapen. Vraag is natuurlijk wel of daar iemand gebruik van zou willen  maken? Want ja, dat zou betekenen een vreemd huis/ vreemde in je huis?!

Het lost het probleem niet op, maar ik kan me zo voorstellen dat menigeen  al jaren het niet heeft aangedurft om een weekje op vakantie te gaan. Mijn huis  staat in Amersfoort, op loopafstand van dierenpark, bos, weiland, station, bus,  en iets verder lopen naar centrum. Verder is er groene tuin met partytent en  verlichting.

Huisdieren, is wel een dingetje waar over en weer voor gezorgd zou moeten  kunnen worden.

Maar misschien zijn er andere solidaire Nederlanders die mee gaan doen, als  het idee/ de mogelijkheid....want dat is het belangrijkste... gewaardeert wordt  natuurlijk.

Solidaire groet,

NelGroenendijk (31 mei 2019) foto uit het archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud